標題: 深圳又上唔到車天車地呀 [打印本頁]

作者: passerby-b    時間: 2009-10-31 11:12     標題: 深圳又上唔到車天車地呀

深圳又上唔到車天車地呀,admin可唔可以搞搞呀
作者: apo    時間: 2009-10-31 11:26

原帖由 passerby-b 於 2009-10-31 11:12 發表
深圳又上唔到車天車地呀,admin可唔可以搞搞呀

睇怕都好難攪架啦.....我估係佢發覺你唔夠老實, block 左你 ip 呀!!!
作者: cosmos    時間: 2009-10-31 13:37

原帖由 apo 於 2009-10-31 11:26 發表

睇怕都好難攪架啦.....我估係佢發覺你唔夠老實, block 左你 ip 呀!!!

又可能車天車地的人周時放毒,block 咗車天車地嗰 IP,免得禍害國內同胞
作者: vr2xsc    時間: 2009-10-31 16:02

原帖由 cosmos 於 2009-10-31 13:37 發表

又可能車天車地的人周時放毒,block 咗車天車地嗰 IP,免得禍害國內同胞

叫 Hosting 改返個IP 就得
作者: panda    時間: 2009-10-31 20:10

車天車地在內地有好多粉絲想入來架
無奈沒自由行通行證:g13
作者: apo    時間: 2009-10-31 20:32

原帖由 panda 於 2009-10-31 20:10 發表
車天車地在內地有好多粉絲想入來架
無奈沒自由行通行證:g13

你試通發邀請信唔得咩?

另外, admin 先生說今天哈雷先生尚可以從廣州連上車天車地.. 可能是因 b 哥不誠實發言記錄引致被國內網控單位禁上連線至這里...
作者: cosmos    時間: 2009-10-31 23:02

原帖由 apo 於 2009-10-31 20:32 發表

你試通發邀請信唔得咩?

... 可能是因 b 哥不誠實發言記錄引致被國內網控單位禁上連線至這里...
:g6

經常低估佢啲玩具內在值 :g6
作者: panda    時間: 2009-10-31 23:30

唔敢亂發邀請信呀:u_17
作者: Gem    時間: 2009-10-31 23:32     標題: 回覆 6# 的帖子

:g13 :g13 :g13
作者: apo    時間: 2009-10-31 23:38

原帖由 panda 於 2009-10-31 23:30 發表
唔敢亂發邀請信呀:u_17

咁又係....依家圍內自己友咪幾好...和諧好多...
其他有興趣既咪睇定先咯...
作者: cosmos    時間: 2009-11-1 11:30

B哥個問題仲未解決:icon_sad
作者: apo    時間: 2009-11-1 11:46

原帖由 cosmos 於 2009-11-1 11:30 發表

我估都好難攪架喇...依家都未知國內其他地區上唔上到黎..or 祗係 b 哥個 internet provider 問題.
另外即使搵 admin 找 provider 轉 ip, 唔使幾耐咪又會上唔到..鬼叫呢度改個咁既名咩???
如果係乜乜學會咁就會放你一馬...
作者: hooooon    時間: 2009-11-1 12:13

大陸係咪有d軟件可以bypass呢d filter?
作者: cosmos    時間: 2009-11-1 12:14

原帖由 apo 於 2009-11-1 11:46 發表

... 如果係乜乜學會咁就會放你一馬...

唔好咁估呀,在內地係入唔到天文學會掩星組討論區,乜乜學會係照唔住國內自由上網嫁
作者: cosmos    時間: 2009-11-1 12:17     標題: 回覆 13# 的帖子

可以經proxy 伺服器上網,但有風險,經咗不良伺服器就有後患
作者: passerby-b    時間: 2009-11-2 09:38

原帖由 cosmos 於 2009-11-1 11:30 發表

未解決
先排係astroforum short short地,次次要log-in,log-in完就話顯示唔到網頁,要等一輪再入過去。
星期五晚輪到車天車地係咁。以為可以勉強上啩,點知後來直頭顥示唔到。唔知咩事:g10
係上面上唔到來,好悶架,唔該幫幫我啦:g10
作者: bigdr    時間: 2009-11-2 09:54

如果係login 問題,你delete晒browser的cookie先再試啦
作者: puppymic    時間: 2009-11-2 10:22     標題: 回覆 16# 的帖子

幾時開始上唔到架?我24/10-25/10去到南嶺都上到喎

聽講大陸上網可以用「無界瀏覽」去youtube,不過我未試過,唔知好唔好 .....
作者: apo    時間: 2009-11-2 10:29

原帖由 puppymic 於 2009-11-2 10:22 發表
幾時開始上唔到架?我24/10-25/10去到南嶺都上到喎

我都見到 "哈雷" 兄都上到黎..所以 assume 唔係 block ip 問題, b 哥試下用第二部電腦上睇下點.
作者: passerby-b    時間: 2009-11-2 10:58

咁等我洗一洗d cookies同temp file先。astroforum好番前同車天車地出事前,我洗過來。不過個notebook好似神咗,洗到hang咗機:pig6
作者: DTS-ES    時間: 2009-11-2 11:24

原帖由 passerby-b 於 2009-11-2 09:38 發表

未解決
先排係astroforum short short地,次次要log-in,log-in完就話顯示唔到網頁,要等一輪再入過去。
星期五晚輪到車天車地係咁。以為可以勉強上啩,點知後來直頭顥示唔到。唔知咩事:g10
係上面上唔到來,好悶架,唔 ...

多數cookie唔得,清空晒ie暫存同cookie。
作者: passerby-b    時間: 2009-11-4 20:04

今日又突然上到番上來喎:u_07
連admin都話搞唔掂ge嘢,當然係大王出招搞掂啦:u_11
在此叩謝大王
作者: apo    時間: 2009-11-4 20:28

原帖由 passerby-b 於 2009-11-4 20:04 發表
今日又突然上到番上來喎:u_07
連admin都話搞唔掂ge嘢,當然係大王出招搞掂啦:u_11
在此叩謝大王

聽講冇人做過野喎.....
都話左係你自己問題...
作者: passerby-b    時間: 2009-11-4 20:39

原帖由 apo 於 2009-11-4 20:28 發表

聽講冇人做過野喎.....
都話左係你自己問題...

我都冇做過嘢喎:u_22
因為跟本唔識做:u_14

歡迎光臨 車天車地 (http://astrohome.net/) Powered by Discuz! 7.2