返回列表 發帖

上傳頭像問題

甚麼圖片都上傳不了做頭像,會出現「您設置的頭像類型無效,請返回修改。」,甚至把預設的頭像儲存下來再上傳都不行:pig3

我仲以為只有我才遇到呢个問題tim.....

原帖由 bug 於 2008-1-16 22:51 發表
甚麼圖片都上傳不了做頭像,會出現「您設置的頭像類型無效,請返回修改。」,甚至把預設的頭像儲存下來再上傳都不行:pig3

你用既頭像 file size  幾大? File size 請不要大於 35k, 像素不超過 140 x 140.

試到了...先把頭像貼在這裏,再把貼出後的圖片網址copy & paste在「頭像->論壇頭像列表」側的空格,都勉強解決到問題:g2
直接上傳真的不行啊:g4

不笑, 張相好靚啊~  同你似到十足十~
G...e...m

連電腦都一樣添:g14

你的頭像唔似你喎,你係「瘦豬」,邊有咁肥:i_have_no_idea

張相係我細個時影架~ :pig2 大左就去"必瘦站" 攪到瘦晒~

G...e...m

原帖由 Mei~~! 於 2008-1-16 22:53 發表
我仲以為只有我才遇到呢个問題tim.....

請問 Mei 兄攪到未?

試下先?

真係得!:g14 THX~~~~~~Bug少

你張雲好得意, 好似舉起手~
G...e...m

原帖由 Gem 於 2008-1-17 07:47 發表
你張雲好得意, 好似舉起手~

重有個嘴似大叫呀!"天呀!"又有眼睛。:g14

對荷包蛋眼好似你本人....
G...e...m

上傳頭像出現的蟲蟲應該已掃除, 用戶可以直接在 "編輯個人資料" 內上載或改變個人頭像, gif 或 jpg 都可以接受.
尺寸= 細於 120 像素 (X and Y)
檔案 size = 小於 30k