返回列表 發帖

回復 74# 的帖子

最下面果隻咪係我咯~~:pig2
G...e...m

回復 75# 的帖子

"不是乾的食物"?? :g13  啫喱? 布丁?  你將d 食物浸浸水先食咪唔乾咯~~
G...e...m

原帖由 Gem 於 2008-1-10 23:02 發表
最下面果隻咪係我咯~~:pig2  
又改名叫乾珠啦!

原帖由 bug 於 2008-1-10 22:52 發表
零食和乾糧都是食物:hw1 :pig6
可是我想問大家會不會帶些不是乾的食物去當午餐? 要擺過夜的啊,我實在想不到,又不喜歡大量地吃零食和乾糧 (好乾啊):pig2 ...

哈哈哈! 我都係咁諗! 全部都係食, 有分別既咩?? 食"物"已代表好多種喎! 有關中文捉字蛩, 留待 Canon 解說啦!

阿Gem, 妳而家係唔係好攰呀?

回復 78# 的帖子

:g9 :pig10 :pig10
G...e...m

原帖由 daniel 於 2008-1-10 23:06 發表
又改名叫乾珠啦!

吓??? 阿Gem 又改名呀? 等我收錄收錄, 日後會出回憶錄架喇!!!

回復 79# 的帖子

係呀~ 你點知0既? :hw2  今日返工做到傻, 傾多一陣去訓喇~聽日又要5 點幾起身..:pig5
G...e...m

回復 81# 的帖子

"回憶錄"?....記念過左身0既人架喎....:g2 唔洗喇掛...
G...e...m

原帖由 Gem 於 2008-1-10 23:11 發表
係呀~ 你點知0既? :hw2  今日返工做到傻, 傾多一陣去訓喇~聽日又要5 點幾起身..:pig5

緊係知啦! 睇妳亂講野就知! 休息多d 呀!

原帖由 Gem 於 2008-1-10 23:13 發表
"回憶錄"?....記念過左身0既人架喎....:g2 唔洗喇掛...

吓? 係咩? 叫返專輯呀?

原帖由 Gem 於 2008-1-10 23:06 發表
"不是乾的食物"?? :g13  啫喱? 布丁?  你將d 食物浸浸水先食咪唔乾咯~~

唉,都說要放過夜啊── 啫喱、布丁都要冷藏吧:g2 不用冷藏的是叫蒟蒻:g3

回復 86# 的帖子

"蒟蒻" 係咩野食物黎架??

原帖由 apo 於 2008-1-11 00:20 發表
"蒟蒻" 係咩野食物黎架??

附圖就係蒟蒻, 似啫哩非啫哩咁, 好好食架, 有好多種味道, 你自己去超市買黎試下囉. 蒟蒻.jpg

原帖由 bug 於 2008-1-10 22:52 發表
零食和乾糧都是食物:hw1 :pig6
可是我想問大家會不會帶些不是乾的食物去當午餐? 要擺過夜的啊,我實在想不到,又不喜歡大量地吃零食和乾糧 (好乾啊):pig2 ...

所以我咪諗住買一杯mini裝既杯麵! 好細杯,我諗住放係相機背囊入面(當鏡頭咁放),希望有熱水供應啦...
不過可能事與願違...

我唔擔心當晚在士多會冇0野食冇熱水喎,而係第二天午餐的時候...就梗係唔會無端端有熱水,海水就大把:g4