返回列表 發帖
若果有間隔音大屋, 又有對咁上下 "大" 既喇叭聽野幾好呢....

門 同 window(s) 加隔音綿係咪已經可以將聲音減少 ........
能夠同三五知己飲杯咖啡已經好好

大王架生齊備又有"識精"又有示波器, 不如找日我抬我部BB仔kit上你到黎玩下

大王架生齊備又有"識精"又有示波器, 不如找日我抬我部BB仔kit上你到黎玩下
nosneb 發表於 2012-3-27 10:56

唔使咁麻煩, 搵日拎埋去你度同你做埋測量咪得咯...

禽晚又拎番部陳年 Marantz CD-72 出黎整番乾淨, 聽過都幾好聲下... 係要改良下個機殼 how 落太薄既感覺, 或者加番  damping 材料上去..
仲有未搵番個遙控, 不過面板已經有齊大部份 function 按掣.

係呀...要多得你... 唔係都唔會整得番部膽後..

唔使咁麻煩, 搵日拎埋去你度同你做埋測量咪得咯...

禽晚又拎番部陳年 Marantz CD-72 出黎整番乾淨, 聽過 ...
apo 發表於 2012-3-27 11:12

咁都要你有熱誠又有技術先有得搞既.  換轉係我, 一打開蓋見到咁多野就肯定即刻投降.....

大王有無用 Distortion analyzer check 過?
WO80+5"折射+3.5"折反+HEQ5 Pro -SC8-AT
Star Adventurer, Vixen Polarie
我的個人網站http://www.qsl.net/vr2xsc/
我的論壇 http://hkttf.com

大王有無用 Distortion analyzer check 過?
vr2xsc 發表於 2012-3-27 18:27

邊有咁多傢餐.... 我業餘架咋...
總之聽落順耳就算了...

HIFI一定係耳仔收貨,儀器度唔到音樂感同音色。

見咁多師傅係度 , 想問 ..... 靚喇叭   同   靚headphone, d 音有咩野分別 ........
如果 靚headphone d 聲靚盡,如果唔講其他,我投資一個耳筒好過....... 指 x價比 .....
sor , 我唔識音響架 , 多多見諒 ...
能夠同三五知己飲杯咖啡已經好好

評分人數

• kai: 40000 hk 點都少過 1000000讚賞 + 2 分

有機會都想欣賞下Stax靜電耳筒加膽放大既味道!!高音一定靚到無倫!!!

有機會都想欣賞下Stax靜電耳筒加膽放大既味道!!高音一定靚到無倫!!! ...
fatpang 發表於 2012-3-29 16:01

旺角星際可能有得試..

今晚再花左幾個鐘整番好個老爺黑膠唱盤外置真空泵控制.... 依家魷魚碟都可以吸平黎播唱了...

評分人數

正!

今晚再花左幾個鐘整番好個老爺黑膠唱盤外置真空泵控制.... 依家魷魚碟都可以吸平黎播唱了...

...
apo 發表於 2012-4-3 23:48

識唔識修理唱盤噪聲問題?