返回列表 發帖

今天去了 Nikon 毒氣室.... 真係好毒呀.....

因為上星期六令部 Nikon L15 出事, 今天去了 Nikon 旺角朗豪方維修中心, 見到部 D3 和 400mm F2.8 任試, 一試之下就大獲啦, 用盡 ISO 25600 (H3.0) noise 同 ISO 1600 差不多, 在室內不用閃光燈用 F/11 都可以 1/1000s 架.... 我問他們幾時有貨, 他們話1個月到有貨...

原帖由 kitty_white 於 2008-4-29 01:54 發表

billy 還等什麼?

他等埋你呀!
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

原帖由 billy 於 2008-4-24 22:05 發表
因為上星期六令部 Nikon L15 出事, 今天去了 Nikon 旺角朗豪方維修中心, 見到部 D3 和 400mm F2.8 任試, 一試之下就大獲啦, 用盡 ISO 25600 (H3.0) noise 同 ISO 1600 差不多, 在室內不用閃光燈用 F/11 都可以 1/100 ...

billy 還等什麼?

喺尖沙咀、紅磡區工作,買年票都幾化算
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

買左年票就真係要去多d啦..

回復 49# 的帖子

唔係中環上班,真好

食完飯行過去睇,好近,加上有年票,好抵!:g6

原帖由 hooooon 於 2008-4-25 22:07 發表

今日又去睇多次生態攝影年展

乜咁得閒架:misdoubt

原帖由 mike_leung 於 2008-4-25 21:29 發表
仲D3???  D3X啦...24M pixels呀...一定滿足到billy哥既需求~!!

24M,真係可能係天價,但328真係好好用,今日又去睇多次生態攝影年展,見到好多人用
328影到靚相!當然,要先花很多時間去影相才可能有好結果。

不如訂咗328先

仲D3???  D3X啦...24M pixels呀...一定滿足到billy哥既需求~!!

唔係財政鬆裕,係現代社會有樣嘢叫『轆咭』   先洗未來錢

原帖由 cosmos 於 2008-4-25 21:00 發表
apo,你定力真係好我好多,我過晒冷靜期都決定去馬

你是那類: 有真正需要, 財政亦很鬆裕..

我是那類: 沒有真正需要, 財政亦比較緊張..

回復 35# 的帖子

apo,你定力真係好我好多,我過晒冷靜期都決定去馬

原帖由 hooooon 於 2008-4-25 20:20 發表

嘩,呢度咁多sales,咁多老同叫人吸毒,真係唔好上咁多來。
但D3真係好正!哈哈

果然好毒呀.