返回列表 發帖
大王,我套系2.06,如果燒2.09顺便预埋我啦;唔該!

大王,我套系2.06,如果燒2.09顺便预埋我啦;唔該!
kcl33 發表於 2012-8-29 21:40

OK! 你套有冇 PC? 最好一上就上到 v2.1 啦...
我今日剛買左 5 套吉 Eprom..

有PC

有PC
kcl33 發表於 2012-8-29 21:47

收到.... 等下借到阿 ching 果套係乜 version 先....

暫時知道有 Skysensor 2000 同好手上既版本:
1) APO - 2000PC ver 2.01
2) Gary - 2000PC ver 2.09
3) Jim - 2000PC ver 2.06
4) Panda - 2000 ver 2.01
5) ching - 2000PC ver 2.1

印象中 v2.09 系mt 3 motor 專用。v2.10 系用mt4 的。有錯請指正。大王如要借用我套v2.09. 請pm 約時間。

P.s. Gary 訂ss2k 時. Vixen 已發表sxw 糸列了

P.s.s. 話時話,裏面粒鋰電都用左成十年,佢重未打柴喎!

回復 34# apo

我套SS2000都唔知放咗係邊度
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

2.06系MT2同MT4都能用,之后2.07-2.09基本MT3專用,再后2.1又变成MT2同MT4專用,大王睇你啦!

回復 35# gary125
唔理咁多了... 有乜 version 都 backup 左 Eprom file 佢先啦.. 一陣大吉利是瓜左都有個種番生...
我睇下點同你你約借黎 dump data 啦.. 不過我發覺 dump data 後, d setup 會冇左要再入番... 一係就要事先抄低..

我套SS2000都唔知放咗係邊度
cosmos 發表於 2012-8-29 23:12

浪費野......
唔要就送俾我啦!!!

2.06系MT2同MT4都能用,之后2.07-2.09基本MT3專用,再后2.1又变成MT2同MT4專用,大王睇你啦! ...
kcl33 發表於 2012-8-29 23:36

我都唔識分兩隻摩打係 MT 幾....

趴地冇pc版好似系2.01,摩打分辨睇怕要問LT先知!

趴地冇pc版好似系2.01,摩打分辨睇怕要問LT先知!
kcl33 發表於 2012-8-30 10:34

其實我手上果套依家工作好正常, auto guiding 同駁 PC 都冇問題..
不過人就係喜歡搵野攪...

禽晚又再度緊點改 Mizar New AR 做雙軸 + auto guide
度過位, 手上有套 CG4 雙軸應該改少少野就安裝到, 可惜仲未度掂點樣將佢既 130 蝸牙驅動改做 144/120, 改石英振盪又夾唔岩, 改齒輪比又夾唔岩...
其實我仲未肯定套 New AR mount 係 120 齒定144 齒, 你知道嗎??

將ra slow motion knob 扭一圈, gp Mount 個setting circle 會移動10 arc minute . 24 hour / (10/60) => 144 齒

可惜仲未度掂點樣將佢既 130 蝸牙驅動改做 144/120, 改石英振盪又夾唔岩, 改齒輪比又夾唔岩...
其實我仲未肯定套 New AR mount 係 120 齒定144 齒, 你知道嗎??

b]回復 42# apo

SORRY 沒法將舊文推POST , 想問原因為何 ....??
在沒法下請讓我暫借此文一貼........
能夠同三五知己飲杯咖啡已經好好

將ra slow motion knob 扭一圈, gp Mount 個setting circle 會移動10 arc minute . 24 hour / (10/60) =>  ...
gary125 發表於 2012-8-30 12:37

講緊我台 AR mount, 因為聽講有前期 144 齒及後期 120 齒, GP 唔使試都知佢係 144 齒啦...
如果係 120 蝸牙應該 1 step 行 12 arc min.