返回列表 發帖
 望見都心傷...

睇電視至知咁大鑊,成個車頂冇咗:u_01

原帖由 mike_leung 於 2008-5-1 21:40 發表
 望見都心傷...
我同老細成個下午在外,整天內心非常之不安,有很大陰影,那位置是我們每天回來下車位置,在電視看到整個牆壁都是X,都不知怎..........唉!:u_15 :u_15 :u_15
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

We never had the chance to choose when to come to this world, and always can't  foreseen when or how our life will come to the end, suddenly without a sight and in a eye blink's time and it's gone and giving you no chance to take a last look or to say goodbye.
It's how the game is playing to everyone, regardless who you are.

回復 29# 的帖子

特首傷心得滯, 見記者時講到亂晒...唔明佢講乜...:u_15
G...e...m

原帖由 kingarthur 於 2008-5-1 21:55 發表
We never had the chance to choose when to come to this world, and always can't  foreseen when or how our life will come to the end, suddenly without a sight and in a eye blink's time and it's gone and ...

:u_15 同意..." 生命無常, 請珍惜眼前人~ ":u_15 :u_15
G...e...m

今朝睇新聞時
頓時心都實埋

原帖由 apo 於 2008-5-1 20:11 發表
雖然一眾消防員好盡力救人, 可惜佢地衰後尾... 今朝我睇 NOW 新聞果陣已經覺得好唔順眼~ 佢地成十人走埋一齊有講有笑好輕鬆, 仲企埋車前笑住口咁拍照留念, 完全唔當死咁多人有咩傷感...

卒之有人睇唔順 ...

我都覺得真係過份,等佢地返消防局後,慢慢寫文章解釋!

回復 38# 的帖子

實在過份, 唔專重死傷者及其家屬........ :g9 :g9
G...e...m

原帖由 daniel 於 2008-5-1 21:38 發表
希望受傷者早日康復,致巳去者家人深切慰問!:u_15 :u_15 :u_15 :u_15 :u_15

x200000000000000000!

為死者默哀:g20 :g20

八時許路過失事現場,見有家屬路祭:u_15 :u_15

唉...先有國內火車災難...繼而香港旅遊車禍....開始驚左 "車"....

原帖由 mike_leung 於 2008-5-1 12:53 發表
亞視話有17人死...旅遊車懷疑超載....
佢地係一個叫「神慈秀明會」既宗教組織既宗教活動,呢個組織雖然稱為教會,但並非正宗既基督教或天主教會,佢地呢次活動係去「參拜」。 ...

午間電視新聞話「神慈秀明會」係道教組織,晚間電視新聞又話呢個會拜觀音菩薩

少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

生命真脆弱~~~~~
希望活著的人能堅強活下去

原帖由 apo 於 2008-5-1 23:45 發表
唉...先有國內火車災難...繼而香港旅遊車禍....開始驚左 "車"....

你同個"車"字, 呢世都分唔開架喇~ 驚都無用, 小心為上啦~ :u_15
G...e...m