返回列表 發帖

紅咀相思--搞笑版

D個景係咪好好笑呢,我睇番D相,真係笑到LOOK地,大C們用到塑膠啦 仲要ZIP幾枝木條
忽發奇想,淨係影D佈景,題為"香港人是這樣拍自然生態的",都幾有意思

造景者自我淘醉,自以為好靚。
但當知道相片背景全是人為之作,便無生態相之價值,更覺得無美感和特別可言。
https://hoonwai.myportfolio.com

回復 1# passerby-b

係你唔識 "取景" o者.. 人地識 "就位" 影... 影出黎應該係咁架...

or 咁...

之前過年仲擺埋財神....

回復  passerby-b

係你唔識 "取景" o者.. 人地識 "就位" 影... 影出黎應該係咁架...

or 咁...

之前過 ...
apo 發表於 2013-2-5 21:05

幾條羊齒類值物,係個鮑魚刷上面,係咪有D怪呢

不過千期唔好見到人有青苔雀相就話人擺景, 因為好多外影相, 例如台灣高山真係有好多真既苔蘚植物...

不過千期唔好見到人有青苔雀相就話人擺景, 因為好多外影相, 例如台灣高山真係有好多真既苔蘚植物...

...
apo 發表於 2013-2-5 21:23

其實做佈景都可以用多D心思架,水鴝呀,FORKTAIL呀,擺舊鮑魚刷就唔多覺啫,
翠鳥你又整個鮑魚刷,好似有D...........

咁! 俚隻水鴝係咪企喺佈景上面 ?

http://www.naturescapes.net/forums/viewtopic.php?f=3&t=228546

回復 7# cam

呢個位應該係有人放附近的石落去 如果係樹枝就一定係佈景

呢張距離大約4至5呎 ,應該係走過來問攞食

D個景係咪好好笑呢,我睇番D相,真係笑到LOOK地,大C們用到塑膠啦 仲要ZIP幾枝木條
忽 ...
passerby-b 發表於 2013-2-5 20:42

佈景見得多 不過用到噤膠就

咁樣影法,邊度過引架?!不如去雀仔街用65蚊買隻番屋企慢慢影啦!

佢地本來就會企草地企架啦, 洗乜用舊硬膠草地擺景...好硬膠膠~~
G...e...m

回復 11# Gem

依家香港人對咩叫自然完全誤解晒

佢地本來就會企草地企架啦, 洗乜用舊硬膠草地擺景...好硬膠膠~~
Gem 發表於 2013-2-7 09:54

報告豬姐,以後見到D膠,我都會上報GE

回復 13# passerby-b

做乜要向我報告, 我只不過係一隻豬 .....好大壓力添
G...e...m

聽講早兩日水塘場又攪出晒馬事件, 有同好不值有人用豬籠草勾蟲引雀... 好言相勸不果, 索性一拍兩散坐場護雀, 跟住就.... 自己上網搵料啦.... 張相唔係我影既但因為照片人物表情殺氣甚重所以後加處理和諧.. 同好見到呢幾位自稱武林高手既又不滿佢地擺景勾蟲就先衝量下自己實力先好埋去 "相勸"...