返回列表 發帖
好似冇IS喎

無計 支328+2X都係差少少
支584又要6個大洋,見到呢支有啲身痕
...
Mr.Big 發表於 2013-2-5 22:06

身痕就啱啦,D度身痕好多時候都有咁GE收場

http://www.astrohome.net/viewthr ... &extra=page%3D1

好彩 嗰啲嘢戒左
Mr.Big 發表於 2013-2-5 22:20

我係話,你身痕,遲早好似我咁,要參加N牌大炮軍團至止得痕

用副廠,好快蝕讓換番原廠!不如一步到位買原廠。
fatpang 發表於 2013-2-5 22:51

誘惑的開始

入584就要放左支328先夠上
Mr.Big 發表於 2013-2-5 23:49

Hoooooon大C經常敎我,有咗長就唔會用短架啦。
係真GE,有咗856,枝大白就等發霉,
一於賣枝328,上枝856或584 啦﹗

回復  passerby-b

長有長用, 短有短用...
有架法拉利不等於不需架家庭旅行車..
當你遇到好近被攝物又無路 ...
apo 發表於 2013-2-6 11:42

啟禀大王,大王所言甚是,只因為小民並無大王之三才(人才,身材,錢財),所以未能長短鏡並用
本來想用夢想中之328,配合856,長短距都可以包下,鏡頭只可夢中尋
小民亦無身材,揹得856,揹唔到大白,只有二者選其一出拍
三來更無大王之人才,影極都唔夠大王所拍的好,只好專用一鏡,多多熟習
大白此等小鏡,並非大王神人所用,所以未能割愛

執輸比人賣左
啲大炮真係搶手貨
有支584放緊,不過換過馬逹
...
Mr.Big 發表於 2013-2-6 23:10

執輸行頭,慘過敗家,
你都係正正經經,搵番枝N記856,584咁菈

D度真多有錢人,584買咗唔夠三年,又升級684

回復 59# Mr.Big
我都想要枝684,可惜冇$$$$$$
仲要隨時俾人抄,都係慳D啦

Canon 用左電控光圈幾十年啦.. 咪又係咁....
apo 發表於 2013-2-7 22:19

大王好似對雞能好唔滿意,不如贈送俾我啦