返回列表 發帖
M夠細可当snapshot機ba

M夠細可当snapshot機ba
wil 發表於 2013-2-16 00:24

唔計 crop ratio, 冇 view finder 不利用黎影雀....唔係好岩用..
一係改佢黎影星....

回復 17# apo

無OVF係輸蝕好多

回復 18# DTS-ES

細機最多係得EVF ba, 要有類似OVF ge細機得Fuji部X1 ? (ng知Fuji d model名)

回復 19# wil

X1 PRO未玩過
CANON SX50HS鳥攝就玩緊

回復  wil

X1 PRO未玩過
CANON SX50HS鳥攝就玩緊
DTS-ES 發表於 2013-2-16 00:48

我差 d 都買左部 SX50HS, 後尾諗清楚需要, 買左部 20X zoom 既 SX260HS 機仔, HKD 1600 有錢找... SX50HS 水貨就 HKD 27xx.

回復 21# apo

不過SX50HS幾好玩,挑戰對細小TARGET反應。
又可以裝外閃影下家中公仔玩具,唔洗下下5D2出動大陣仗。

回復  apo

不過SX50HS幾好玩,挑戰對細小TARGET反應。
又可以裝外閃影下家中公仔玩具,唔洗下下5D2 ...
DTS-ES 發表於 2013-2-16 01:21

你都 upgrade 左 5D2 了? 咁部 40D 可以改左佢黎影星星啦!

回復 23# apo

5D2點可以黎影雀

回復  apo

5D2點可以黎影雀
DTS-ES 發表於 2013-2-18 13:51

5D II影雀應該會好過40D。係連拍慢些少姐。

5D II影雀應該會好過40D。係連拍慢些少姐。
fatpang 發表於 2013-2-18 14:09

已經唔採用既理由,呆等7D2中。

部V1留離自用算..
其実部機好似反応幾快、問題係室内用ge時候洗ng洗買番支閃lei ? (支閃好似好貴

支 50-500 新鏡問過天搶行貨要 HKD 10,450... 又重, 又驚畫質未必好得過 AFS384 + 14EII, 都係唔敢踫佢住...

有無人用過V1枝18.5mm f/1.8 ?