返回列表 發帖
乜年尾都咁多引誘架??

我又已經有 V1...

V1 個 EVF 超靚.. 又夠闊, 原本想玩下部 Canon SX50, 但個 EVF 真係視場太小了....
剛剛買左支全新拆賣既 10-30 kit lens 俾 V1 用...

但係V1@低光環境下真係ng係好得bor, 当snapshot機@室内都算多Noise
wil 發表於 2013-2-15 23:56

要求唔好咁高算幾好架喇... 佢 AWB 同測光都幾好... 可惜我冇用過佢接 50-500, 唔知對焦有幾快呢?

接 50-500對焦都幾慢, 始終経adapter会変慢
V1比起EOS M好似ng係好得wor, @低光環境下 ...
wil 發表於 2013-2-16 00:20

但用 "M"  不如用 7D/650D? "M" 冇 crop ratio 優勢..

M夠細可当snapshot機ba
wil 發表於 2013-2-16 00:24

唔計 crop ratio, 冇 view finder 不利用黎影雀....唔係好岩用..
一係改佢黎影星....

回復  wil

X1 PRO未玩過
CANON SX50HS鳥攝就玩緊
DTS-ES 發表於 2013-2-16 00:48

我差 d 都買左部 SX50HS, 後尾諗清楚需要, 買左部 20X zoom 既 SX260HS 機仔, HKD 1600 有錢找... SX50HS 水貨就 HKD 27xx.

回復  apo

不過SX50HS幾好玩,挑戰對細小TARGET反應。
又可以裝外閃影下家中公仔玩具,唔洗下下5D2 ...
DTS-ES 發表於 2013-2-16 01:21

你都 upgrade 左 5D2 了? 咁部 40D 可以改左佢黎影星星啦!

支 50-500 新鏡問過天搶行貨要 HKD 10,450... 又重, 又驚畫質未必好得過 AFS384 + 14EII, 都係唔敢踫佢住...