返回列表 發帖
傻瓜mode襯我丫

上星期六送了去Nikon CS,佢地見到我架機有問題,但都講唔到有乜事,要留醫4星期。

睇返張單,只買了6個星期,就要留醫4個星期,超灰....

上星期六送了去Nikon CS,佢地見到我架機有問題,但都講唔到有乜事,要留醫4星期。

睇返張單,只買了6個星 ...
bigdr 發表於 2013-3-18 12:24

因成本及歸屬感問題, 日本依家好多野產品都冇以前咁可靠了...
日本車, 日本電器, 日本相機, 日本妹.... 等等..

2011買了架OM E-pl3,又係唔夠2個月就開唔到機入廠。日本牌子,已經今時唔同往日

因成本及歸屬感問題, 日本依家好多野產品都冇以前咁可靠了...
日本車, 日本電器, 日本相機, 日本妹.... 等 ...
apo 發表於 2013-3-18 13:02

不如你將啲咁唔可靠嘅日本嘢,放喺我度先,日本妹無本事收留,你買過啲可靠國貨用。
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

日本車, 日本電器, 日本相機, 日本妹.... 等 ...
apo 發表於 2013-3-18 13:02

大王,日本產碞唔可靠,自從用過EOS5(菲林機)開始,我就知道啦
日本妹點樣唔可靠(同以前比),大王可唔可以舉例說個明白

四個星期之後,D5200終於修理好。換了缐路板,測光,返光鏡摩打,鏡頭contact。即係sensor及機殻之外,差不多都換晒。試過機,暫時無問題。

算你好彩.... 如果過左保用期先咁樣壞...修理費可能貴過買部機...