返回列表 發帖
勾在門邊,日子耐了,又係會整花個車門..................

其實改返做2個大餅,可能已經輕返好多?

Cam, 我諗諗下,上大餅的槓桿力度應該一樣,所以二餅同三餅可能無大分別,你去單車舖問下好啲。

大王,明早我同朋友去橫洲山offroad, 試下朋友新買的GT,試車路,唔激,佢架GT同你一樣,來嗎?10:00開始,大約玩2鐘。

Cam, 明天有興趣都可以一齊。不過租同來的MTB,踩橫州山,可能無乜樂趣。

回復 284# apo

嘩,嚟條好玩好有挑戰性,比上星期果條升了2個level,gogogo!我踩MTB,去到大澳,我會offroad去深屈,再經沙螺灣返東涌。

東涌的馬路,每段都比西貢再斜啲及長一倍

如果想容易少少,可以返方向行。東涌,沙螺沙,深屈,大佛,石壁,石壁引水道,半條"舊東涌道",伯公坳,東涌。咁踩,只要踩一條半大斜路。不過要MTB先行到,RB唔得

係,大王,同果條差不多,不過我上面講果條係逆走,仲上埋大佛,再好玩D。

去旅行帶咁大支?
我用迷你pump,求其pump漲了就去油站打氣。

照片 (3).JPG

大王真係年青,可以維持到咁高心跳率,小心啲呀。我跑步跑到死下死下,都只係160咁上下。踩車上大帽山,我估我150都去唔到

回復 300# cam

咁等冬天,無咁熱先去踩大佛

這款頭尾燈,形!

http://youtu.be/-UvO3QITwkU

無26吋rim,無我size。唔知有冇大陸版本呢?

回復  apo

我上次都喺俚家食豆腐花喎 !

今日我冇踩車, 去咗青山公路跑步, 天陰陰涼涼哋, 又有啲海風, 跑 ...
cam 發表於 2013-8-18 20:14

這個距離,應該跑了一個半馬拉松。 勁!勁!勁!勁!

想再問問, 你地果套有埋公里先後路線既 program 係邊一套? 免費 version show 唔 show 到咁多資料? ...
apo 發表於 2013-8-18 22:02

大王,我在iphone直接用runkeeper app, iphone直上,唔洗export又唔洗upload;我無在PC上用其他program,有乜要edit都只係login runkeeper.com去修改。
上個星期好懶,weekend又要返公司OT,結果乜都無做過......

我換完十飛,上了大帽山試車

就係太過好踩,尾hub的bearing爆了。
http://youtu.be/mhwqFHCwSDc

聲音從hub發出,無刮碟或刮到其他嘢;好大聲,轉一圈就停。拆了再裝返都一樣。

我架車好有靈性,換十飛前斷鏈,換十飛後爆bearing。
佢知我想換鈴,少氣,自爆!