返回列表 發帖

估佢唔到....Window 8 phone

唔想用三星電話, 禽日買左部冇乜人會用既 Nokia Lumia 520 (HKD 1,380 行貨), 諗住乜天文 software 都冇得用, 點知居然有我最鍾意既 polar alignment software, 仲免費潻.. 好用過 Android phone 果個 polar finder, 仲有 Skymap, 麻麻地啦.. 不過唔洗錢算係咁...

AP Polar Align
http://www.windowsphone.com/en-u ... b-b564-0b3d1c1edf95

Skymap
http://www.windowsphone.com/zh-h ... 1-986b-78e7d1fa76f8

AstroPix
http://www.denebsoft.com/AstroPix.aspx

三叔有甚麼唔好?Window 8真係唔識人用,但價錢好正!
hooooon 發表於 2013-4-28 22:18

哈哈... 三叔最唔好就係成街都係... 另外同廠機款得一個樣..
Nokia Window phone 原本想買 Lumia 720, 更好渣手, 夠輕又唔會太大, 但要 HKD 2480 貴左過千蚊冇咁抵用.. 買部最平既睇下點先, 反正規格差不多一樣~
用左兩日, 比原來想像中好用, 易用.. 不過好多你用開 iPhone/Android 有既佢就未必俾到你... 不過千鬆 d 真係抵到冇野講....仲有埋自家導航軟件送..
千期唔好買較貴既 820/920, 又重又貴..

Lumia 520

Lumia 720

連唔到電腦,去問佢叫我自己裝多幾次
passerby-b 發表於 2013-4-28 22:29

我部 S3, Note2 LTE 都裝唔到 USB driver... 我祗好當係我部腦既問題.... 之前部 Note 係可以用到既..

人地 iPhone 產品從來未試過裝唔到 driver....

小米呢?好似好heat!
hooooon 發表於 2013-4-28 22:55

好 heat? 哈哈...都未見過人用... 咪又係大陸機, 不過佢識得攪品牌做宣傳.. 成日話要搶購...
見到大陸個個都係用三星或 iphone... 一係就雜牌~

就係話小米第一代時,旺角佢嘅街舖排長龍買,而家又話出第二代時,要打出香港,向世界出發。
講真,每部機 ...
hooooon 發表於 2013-4-29 08:43

因為強國人話要oY 馬.. 我地香港人咪去搶購炒賺番多少咯.... 唔通自用咩~

回復  apo

想知行MS嘅office軟件暢順嗎 ?
cosmos 發表於 2013-4-29 16:42

我用手機不需要行 office 文件, 但試過打開同簡單 edit 佢內置範例文件很暢順.

可能係同條micro USB cable有關。大王是否用番Samsung比果條原裝 micro USB線呢? ...
fatpang 發表於 2013-5-2 15:26

試過晒啦.... 九成九係部腦個 Window 之前唔知裝過乜 USB device, 蠢三叔又亂咁去裝咪撞到裝唔到咯.. Note 得, S3 唔得, Note2 唔得, 又冇得俾你去下載重新安裝岩佢用既 driver.... 最近我插多張 USB 3.0 咭俾佢用都唔得, 費時再理佢~

我個iphone4突然壞左個咪,好唔好買個Lumia 520玩下呢
puppymic 發表於 2013-5-6 23:07

不如俾多少少買 720, 影相會靚多少少架...

我用落都幾岩用, 想 upgrade 去 720, 如果你唔想買 720 又想要 520 不如要我部啦....  用左幾日, perfect condition.

我其實都係諗下,始終覺得自己會鐘意iphone ....
puppymic 發表於 2013-5-6 23:52

哈哈.. 唔緊要~
我要求就好簡單, 唔想用部手機同地盤看更, 小學生, 街市清潔大嬸一樣....
越難用, 越少人用但自己又岩用既就得了...

乜宜家最多人用既唔係samsung咩?我之前買部Sony Tablet,最後都要買番ipad mini,所以無乜信心轉其他手機  ...
puppymic 發表於 2013-5-7 00:02

部部手機都會不停出新 model 架啦... 一出新咪再追換咯...
不過新機咪又係一樣 look, 尤其三叔 Galaxy, 大大小小, 真真假假, 全部都係一個外形...
http://s.taobao.com/search?initi ... =4+%BA%CB%CA%D6%99C

一係叫B哥幫我買部小米2,成部iphone咁樣
puppymic 發表於 2013-5-7 00:24

假米......