返回列表 發帖

依家 d 大陸山寨手機影相都唔錯....

反應尚算快速, 有連拍 40 張... 可以收貨..

我朋友部DxPx電話就唔係好得,D相好似水彩畫咁,化開晒。
大王,你部係乜機?
https://hoonwai.myportfolio.com

我朋友部DxPx電話就唔係好得,D相好似水彩畫咁,化開晒。
大王,你部係乜機? ...
hooooon 發表於 2013-5-14 15:01

話明係山寨機又點會有牌子..... 你鐘意叫佢乜名咪刎叫乜咯...有人叫佢做 S4..

Display 5 吋 FHD IPS screen (1920x1080 pixels)   
1.2G 4 核 CPU, 安兔兔跑到近 12000 分左右.
Ram, Rom 唔多, 電算夠力, 相機 12M 但佢印18M...但影相靚過晒我同事手上既名機...
安桌 4.2.1 OS
雙咭雙待
千九 HKD

樣子是這樣的:

影了張手持現場暗光的紙巾盒(原相大圖 upload), 放大後可以看到印刷的格仔網紋墨點, 解像能力算不錯了..

thl w8?

thl w8?
kcl33 發表於 2013-5-14 21:28

W8 祗係 1280x720 屏, 我呢部係 1920x1080 屏.

3G or 4G/LTE ?

3G or 4G/LTE ?
Raymond_TSE 發表於 2013-5-15 01:55

No 4G/LTE 山寨機 this  moment, as so many operating frequency standard.

大王,部好嘢叫乜牌子,係边处有得买呀?

How many 5 inch full HD mainland smartphones
are being sold in HK and are they  all the same at 1.2G quad core ?

To: JJ, 都講左我部機冇牌子咯.... 個盒都冇牌子... 店家喜歡叫佢做乜名都得.. 好似叫 "智多星 S4", 不過佢叫 JJ S4 都得, 個盒同說明書都冇印到個名...
To: Raymond, 我估呢 d 機有公板供應商, 幾個唔同顯示解釋度標準底板, 山寨廠自行配置記憶容量自行配裝機殼, 所以部部機功能差不多一模一樣....

大王,你都仲未講边处買㖞

d 山寨機既雙卡真係幾吸引~

大王,你都仲未講边处買㖞
kcl33 發表於 2013-5-15 22:46

深水步咯.... 買呢 d 山寨野我唔會介紹, 衰左唔好搵我...

好吸引!

Saw zp980 today at ap liu st. 5 Inch Full HD with
1G Ram. The sales girl showed the spec. Only 230M Ram is left.
Is the free Ram enough for other apps ?