返回列表 發帖
回復  apo

預訂兩部車,可以直入觀星園,不用轉車搬行李
tang 發表於 2013-10-10 22:26

以為你訂 eGo 大巴士.

Tang Sir 安排得真係好喇!我未去過觀星園, 好期待。
cam 發表於 2013-10-10 22:35

有其他天文老友 02/Nov  也到觀星園... 你應該都識.

回復 32# apo

好喎 ! 上唔上武嶺影星呀 ?

你又想登武嶺??
apo 發表於 2013-10-10 16:54

如果有架單車代步,四周行下,影下相都唔錯。
登武嶺就無咩信心了,不過都可以一試﹗由武嶺返觀星園就幾爽。

回復 34# Dennis

由觀星園踩上武嶺,都係爬升1200米啫。
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

有冇人嗰幾日去影雀呀,我上去係打算影雀架

有冇人嗰幾日去影雀呀,我上去係打算影雀架
passerby-b 發表於 2013-10-11 13:46

乜原來 b 哥都有報名去架?

回復 37# apo

預咗一間雙人房比你同b哥! 特別安排 (房租貴些少) 如有問題,請即通知改回四人房
    其他朋友全部住四人房

回復  apo

預咗一間雙人房比你同b哥! 特別安排 (房租貴些少) 如有問題,請即通知改回四人房
    其 ...
tang 發表於 2013-10-11 14:39

其實我最關心既係房間位置, 是在主樓定最遠處屋仔?? 如果在屋仔果邊住會帶重型少少要用交流電源既器材, 如果住上面就 hea 玩下算了...

老鄧,真係唔該哂,預咗兩人房俾我

回復 39# apo

已安排觀星園最理想的攝星地點 A1屋地下,李大哥有電線拖轆,保證有電供應,另 e-go 巴士也訂妥,待我先匯款後,
    再通知大家付費

Welcome Taiwan Cingjing Bus
16:09 (1 小時以前)

寄給 我
您好:
謝謝訂位。
已為您保留以下車位,請確認是否無誤:

11月1日    1200-   台中機場至清境           550    19    10450

11月4日    1230 -   清境至台中機場          550    18      9900   (其中一位要在火車站下車)
                                     清境至台中火車站             500         1          500                                 

隨後附上訂金$10000元刷卡單(另有香港匯豐/台灣郵政),請查收,
剩餘車資請上第一趟車時全數交給司機大哥,謝謝您!

TWD10000 台中水湳郵局    戶名:李從秀
代碼:700    帳號:0021273-0919691
(請於轉帳後提供帳號後五碼)

以下是香港匯豐匯款資料。

Local Bank Code: 004
Account No.: 510-683600-833
Account Name: LEE CHUNG-HSIU
Swift Code: HSBCHKHHHKH

請您於匯款後傳真資料or email(註明訂車人姓名及日期行程)
到049-280-1211以供會計查帳,謝謝您了!

其實我最關心既係房間位置, 是在主樓定最遠處屋仔?? 如果在屋仔果邊住會帶重型少少要用交流電源既器材,  ...
apo 發表於 2013-10-11 16:34

咁多要求,去hea兩日,影吓嘢咪算lor。反正粒彗星都唔多掂

回復 41# tang

鄧 sir 勁, 體貼入微跟到足...  辛苦了!!!

Tang Sir, shall we print out the E-ticket for check-in the flight?

回復 44# passerby-b

我會影印一份備用 (check in 祇須護照及台灣出入境書)