返回列表 發帖
祗得 18人? 沒有後補同好?

回復  tang

係呀 ! 夠唔夠位預埋我部單車呀 ?
cam 發表於 2013-8-8 23:56

你唔係要踩上武嶺呀???
係就要由台中機場開始踩, 叫鄧 sir 唔好留位俾你...

我可能飛台北喎 ! 係咪要喺桃園開始?
cam 發表於 2013-8-9 00:02

一係你嚮武嶺前 30 米俾我踩番一轉, 影張相扮下野....

清境有單車租就好了﹗
Dennis 發表於 2013-10-10 14:58

你又想登武嶺??

回復  tang

ego 巴士上清境? 請預我一個位呀! 還有我部單車,夠位置放嗎?

我和大家同機往返台中。 ...
cam 發表於 2013-10-10 21:23

你架 roadbike 有幾大 oY... 架車咁大實放到啦.... 不過路口到觀星園你要自己踩上去 warm up 下....

回復  apo

車唔到架!我個車袋好大個,你可唔可以幫我一齊搬呀?
cam 發表於 2013-10-10 22:00

大車上唔到去, 不過可以請民宿李大哥 or 李大嫂開車下來載上去.. 隨行行李都是這樣搬上去的... 係喎, 你好似冇去過觀星園.

回復  apo

預訂兩部車,可以直入觀星園,不用轉車搬行李
tang 發表於 2013-10-10 22:26

以為你訂 eGo 大巴士.

Tang Sir 安排得真係好喇!我未去過觀星園, 好期待。
cam 發表於 2013-10-10 22:35

有其他天文老友 02/Nov  也到觀星園... 你應該都識.

有冇人嗰幾日去影雀呀,我上去係打算影雀架
passerby-b 發表於 2013-10-11 13:46

乜原來 b 哥都有報名去架?

回復  apo

預咗一間雙人房比你同b哥! 特別安排 (房租貴些少) 如有問題,請即通知改回四人房
    其 ...
tang 發表於 2013-10-11 14:39

其實我最關心既係房間位置, 是在主樓定最遠處屋仔?? 如果在屋仔果邊住會帶重型少少要用交流電源既器材, 如果住上面就 hea 玩下算了...

回復 41# tang

鄧 sir 勁, 體貼入微跟到足...  辛苦了!!!

唔好下次啦,下次冇人倍你去架,
快D出張頭等機票,明天同我哋一齊去啦 ...
passerby-b 發表於 2013-10-31 09:25

下次邊度有咁熱鬧... 黎啦......