返回列表 發帖
G...e...m

其實呢..... 我都係搭巴士去機埸架咋.....
apo 發表於 2013-10-18 09:26

大王﹐你冇搞錯呀﹗咁多靚女叫你接送,你都咁ge反應﹗
我有車,晨早就為佢哋服務啦

評分人數

• Gem: 很有內涵!讚賞 + 2 分
    • daniel: 準確捕捉!讚賞 + 2 分

你地就好啦,我都好想去清境呀
http://blog.yahoo.com/puppymic

你地就好啦,我都好想去清境呀
puppymic 發表於 2013-10-23 22:39

你早 d joint 埋一齊去啦... 你又有 Polarie... 又可以影雀...

大王﹐你冇搞錯呀﹗咁多靚女叫你接送,你都咁ge反應﹗
我有車,晨早就為佢哋服務啦 ...
passerby-b 發表於 2013-10-20 12:03

我都未決定好唔好渣車...... 渣車去機場來回屋企真係輕鬆好多.....

回復 19# apo

今年你地去果幾日放唔到假呀,睇下出年join唔join到
http://blog.yahoo.com/puppymic

鄧SIR,D機票我哋係咪唔洗理架,係哂你到,你搞掂?
唔洗話PRINT番張出來咁呀?

鄧SIR,D機票我哋係咪唔洗理架,係哂你到,你搞掂?
唔洗話PRINT番張出來咁呀? ...
passerby-b 發表於 2013-10-28 09:32

你冇收到 email? 自己 print 出黎咪得咯....

就係好似冇至問姐

回復 24# passerby-b

已同各位印妥,機塲交收

評分人數

咁係咪帶個passport,入台証同銀紙就OK

回復 26# passerby-b

最緊要枝雀仔鏡

Tang Sir, 你哋劃位未?
另外,山上係咪已經好凍喇?

臨到就出發都仲未諗好帶乜傢餐去....
帶得越多, 要求越高, 影不到時失望更高..
行李太重, 冇晒旅行輕鬆樂趣....預算帶 10 磅左右赤道儀好了...

下面淨 mount 連配件唔計腳架:
1) EM11 = 19.5 磅
2) Vixen GP2 + SS2000 = 19 磅
3) Mark-X +雲台 = 10.5 磅
4) 較剪腳 + 2 號思銳腳, 未計微動雲台及 ball head = 5 磅
5) 哈雷 2 + 微動雲台 = ~2 磅
6) Vixen Polarie 未計極軸鏡 = ~1 磅

如果 1 or 2 仲未計 auto guide 器材及電腦....重量相差好遠, 如果能帶少十磅八磅, 旅程會倍感輕鬆~

回復 28# cam

未劃位,清境氣温比山下低約12度,估計夜間會在10度以下,要帶備帽及頸巾