返回列表 發帖

分流大澳一天遊

第一次去分流... 個海灘好靚!!
不枉千辛萬苦由東涌踩單車去...

評分人數

• Gem: 很有意境!讚賞 + 2 分

回復 1# apo

你一個人去呀 ? 咁積極操車
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

我都想去踩車
好想睇星呀....

我都想去踩車
mike_leung 發表於 2013-10-28 07:11

下次約埋幾個一齊踩車去狗嶺涌或分流觀星....

上斜多

上斜多
DTS-ES 發表於 2013-10-28 23:30

我正想請教下人用邊種方式呼吸會冇咁氣喘較易上斜...
例如:
1) 用鼻吸一, 口呼一
2) 用鼻吸二, 口呼二
3) 用鼻吸三, 口呼二(或三)
4) 用口吸一, 鼻呼一
5) 用口吸二, 鼻呼二
6) 用口吸三, 鼻呼二(或三)
7) 用口吸一, 口呼一
8) 用口吸二, 口呼二
9) 用口吸三, 口呼二(或三)
10) 口鼻同時呼吸
11) 用埋收腹方式呼吸
12) 亂咁呼吸

回復 6# apo

http://blog.yahoo.com/puppymic

回復 8# puppymic

佢淨係話慢慢慢..放鬆鬆鬆.. 都冇教點樣高效率呼吸...

大王,4粒幾鐘就踩完,勁!

話時話條路好似"飛髮"....

話時話,見天氣漸漸轉涼,我也想搵晚由石壁hea hea 踩入分流看看拍星條件,也可以東涌道與嶼南道接口開始踩入分流,但不會踩上東涌道。因年紀大,體力差啦!不知誰也有興趣呢?

入分流,是飛髮。但晚上,應較安全吧。bigdr,可有親身或江湖傳聞,有人"中過 mark six"呢?

我怕飛髮,所以好少去(不過一年都會飛幾次髮)。

朝9晚5就間中都會聽到有人被捉,但6點後就好安全

我都係唔小心失足由引水道轆左落山到左分流, 咁都冇得網開一面??  
轆轆下仲俾野繞住隻腳, 差點仆低...

剛剛先留意到,大王換了支靚fork!

剛剛先留意到,大王換了支靚fork!
bigdr 發表於 2013-10-29 17:42

有鬼用咩? 人唔掂....
行程得140.
不過今次比上次有進步, 大澳上散石灣去沙螺灣托車少了....