返回列表 發帖
回復 588# apo

驚夾唔到波腳

配腳勾又話要車架牌子至配到,最後買呢隻。

零件仲未到,車架身翻新接近完成。

個bb有工具都拆唔到?

20140124_1305409[1] (1.19 MB)

回復 596# DTS-ES

呢種 bb 我都未拆過, 上次同架小摺抆既都係行四方盤腳的..
成個換都係二十幾蚊一個, 唔使攪咁多..

DTS-ES, 果個BB係我架車(shimano BB+BB30 adapter)折出來;當日我換10飛時,間鋪頭都折唔到出來,所以連BB30 adpater從frame迫了出來。

你都係平平地去淘寶買一個新BB啦。

回復 598# bigdr

咁變左買新牙盤

我都係比人換,其實我都唔係好sure。不過.......乜唔係,買一個新BB就得咩?

http://item.taobao.com/item.htm? ... &_u=o97eooq81b7

成套應該係咁樣的
http://item.taobao.com/item.htm? ... &_u=o97eooqaa98

回復 600# bigdr

早前向朋友幫我訂零件仲到埋
唔想又搵朋友追加訂單。

我諗個BB芯過左年後至算

回復 602# DTS-ES

噴過油好靚仔喎!!!
不過點解條車把打橫裝向前既? 專登架?

回復 603# apo

都唔記得係咪咁裝

回復 604# DTS-ES

原本都係咁

回復 605# DTS-ES
原本張相是向上拋的.

回復 606# apo

可能睇方向有錯覺