返回列表 發帖

馬年新春行大運

Hello!! Long time no see!!!
Good to see here is an area for cycling topics!!
I also had a good riding to Nam Sheng Wai this morning.  I suprised that only a few people's and cars here! Usually there should be crowded during holiday.   Also thanks to the good weather.
Thinking to ride from Sunny Bay to airport runway's end and see the sunset tomorrow (3/2).

Hoping can ride with you all if have chance,
Tinping

Cycling 20140202B.jpg (75.03 KB)

Cycling 20140202B.jpg

Cycling 20140202.jpg (104.68 KB)

Cycling 20140202.jpg

評分人數

• DTS-ES: 多謝分享!讚賞 + 2 分

Long time no see.. 天平兄, 你架車好靚呀!!!!
影到南生圍好廣闊...  
我都未踩過欣澳果邊... 幾次跟人都係東涌> 沙螺灣村 深屈 > 之後昂平或落分流或大澳..

靚景靚車

Long time no see.. 天平兄, 你架車好靚呀!!!!
影到南生圍好廣闊...  
我都未踩過欣 ...
apo 發表於 2014-2-3 00:52

大半年前cam都未買車,有次去東涌睇車。同佢踩東涌-迪士尼,順便試RB。我踩MTB,想跟佢地都跟唔到 ><"

大半年前cam都未買車,有次去東涌睇車。同佢踩東涌-迪士尼,順便試RB。我踩MTB,想跟佢地都跟唔到 > ...
bigdr 發表於 2014-2-4 10:52

咪就係大半年前俾你毒我踩.... 跟住之後你自己又唔踩....

過埋下個星期日,就可以踩返,到時應該追你唔到。

回復 6# bigdr

下次有機會約埋一齊踩,不過我腳力實在有限,平路仲得,上山就

今個星期六 (08/Feb) 我都約左年青同事同佢 d friend  踩去沙螺洞 (佢住將軍澳), 再跟住睇下點去埋河上鄉果邊, 如果唔行石級應該 road bike, MTB 都可行.

今個星期六我要開工!

回復 1# Tinping

天平兄部車好靚, 我曾經想買俚個牌子, 不過冇我 size, 訂車又話要等幾個月 !

其實我原來係打算買另外一隻B牌嘅單車,不過冇我size,訂車又要等2個月,咁啱哩架車第二日就有新貨到,外型同size又啱我,所以先買哩架。不過踩落發覺RB真係好毒,我現在已很少踩MTB了,而且佢好似有魔力會令人越踩越想更快咁...

我剛相反, 架 RB 放到最入面, 好耐冇拎過出黎踩....
因為幅堅企到外面踩馬路要成日避車, 踩上行人路又驚兩個輪捱唔到...下下要用車載佢番公司果邊單車徑踩好唔方便....
唯一可踩既 path 係經加道理轉上大霧山.....

嘩﹗大王咁多車ge
起碼都二,三十萬大洋

不愧為大王

嘩﹗大王咁多車ge
起碼都二,三十萬大洋
passerby-b 發表於 2014-2-5 22:15

d cheap 車黎唔值錢架.....
仲有兩架小摺車.....
咪就係唔好天時嚮屋企砌下一架, d 件搬黎搬去時又多左架......