返回列表 發帖

20140505 沙田出車羅湖落馬洲邊境遊

羅湖落馬洲邊境遊

評分人數

少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

咦....見到豬姐....

Would you share the route on google map please?  I also want to try

今日經過落馬洲洲頭村,見到架私家車,開車行咗幾十米之後,甩咗個轆出嚟,

回復 3# Tinping

今日個GPS紀錄得唔準,我係Google earth 上,由粉嶺火車站做起點,plot 咗來回路線,希望你合用。

Thank you very much!!!

現在你們興踏單車,利害。

現在你們興踏單車,利害。
funoooo 發表於 2014-5-6 09:49

年紀大咗,知道身體健康重於一切… 要多做運動!

回復 7# funoooo

我只係去踩單車徑及鄉郊小路咋, 馬路都比較小踩, 無技術, 唔利害。

年紀大咗,知道身體健康重於一切… 要多做運動!
apo 發表於 2014-5-6 09:52

絕對認同. 年紀大, 機器壞. 要好好保養! 我都有運動呀...................."隔誤中"啦~~~ 在家內踏樓梯機, 另再食健康食物去平行自已.

但最近懶了, 身體又胖了. 要"的起心肝"再次做運動..............................唔係.............

回復  funoooo

我只係去踩單車徑及鄉郊小路咋, 馬路都比較小踩, 無技術, 唔利害。 ...
cosmos 發表於 2014-5-6 11:01

大佬, 踏了幾十公里已很利害。 如果是我,已"橫屍街頭"了。

絕對認同. 年紀大, 機器壞. 要好好保養! 我都有運動呀...................."隔誤中"啦~~~ 在家內踏樓 ...
funoooo 發表於 2014-5-7 09:27

現在大王要求健康生活,給你點意见。這段日子露筍時候,買多點吃。現在大埔街市應 $12 / 札。
有助排毒,能防很多疾病。偏方表示可冶癌。
吃完後大小便非常之腥臭,幫助健康。
我現在會有一兩餐是露筍加麵,全素食。有益而健康。