返回列表 發帖

20150104 週日與同好踩車遊

我自已路段:
林村>上村>石崗機場路>元朗>匯合>牛潭尾軍營>小磡村>麒麟村>古洞路>落馬洲>河上鄉>梧桐河>龍躍頭>麻笏河>粉嶺>許願樹>林村河>嘉道理農場.

路過梧桐河定麻 x 河見到有人放油船...

回復 2# apo

咁唔怪得斑魚狗無影

回復  apo
咁唔怪得斑魚狗無影
DTS-ES 發表於 2015-1-4 18:56

關唔關事呀? 放船雖然破壞寧靜, 但接近粉嶺果邊, 真係會影嚮你?

咩唔關事呀
又噪音污染,又油污,咩都走哂啦,
大王,你都走啦,油船D味咁大

回復 1# apo

有無探訪荷花農莊隻豬呀 ?
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

回復 5# passerby-b
果度冇乜雀.. 影嚮唔到你.... 話唔定同你地趕晒 d 雀去米埔河上鄉方便你影..

南生圍咪仲大獲... 有機動舢舨, 遙控飛機, 航拍機, 單車.. 人.. 車.. 剪草機..
塱原仲衰, 翻泥起路, 沙塵滾滾....

你睇我幾張相既河邊幾寧靜, 人都唔多個... 沿途好多雀...
我等緊幾時有部用得下既隨身長炮機, 踩住車去影雀, 一雞兩味.. very good~

河邊咪又剪哂草
香港已經冇樂土啦

回復 7# apo

依家南生圍咁出名,咁多人去,生態價值遲早玩完。

諗吓不如賣哂D相機,係屋企做宅男

回復  apo

有無探訪呀 ?
cosmos 發表於 2015-1-4 22:26

祗是路過, 同好買左樽水就繼續踩冇停下睇豬...

回復 7# apo

帶支(456)或者(小黑+2X)出車

回復  apo

帶支(456)或者(小黑+2X)出車
cosmos 發表於 2015-1-4 22:36

咁重.. 咪攪....

回復 13# apo

你架車仲重,都搬得上山。支鏡輕好多喎

回復  apo

你架車仲重,都搬得上山。支鏡輕好多喎
cosmos 發表於 2015-1-4 22:47

車踩住唔會重, 揹住重鏡會踩得好辛苦, 一個唔覺意跌車仲會好傷...