返回列表 發帖

Grey-headed Flycather 方尾鶲

天陰,傍晚,樹林中,遠﹗
在最惡劣的環璄下,150-600,全開光圈下,7DII  ISO800 的表演

評分人數

機靚鏡靚!!技術又高超!!!正!!!!

唔記得講,加咗一般味晶

回復 3# passerby-b
明天試吓用856

請問B哥支鏡係, T牌定係S牌的 150-600 ?  有乜comment?

我都痕痕地想入支。

係S牌架,表現你睇到啦,仲可以去D度睇睇,D度影嗰D,環璄冇咁惡劣

http://www.astrohome.net/viewthr ... &extra=page%3D2

我覺得,唔係放大到咁上下,同856唔會爭好遠,但係去到盡,就緊係有分別啦,856貴7倍喎

我有睇過 T牌 及S牌 的review & comparison, 知道係好o野,S牌比T牌重量差不多重一倍,但防震起動得快D。成像就S牌全段都好好,T牌就中間好。但T牌就平S牌多幾千。

其實我都諗住入 S牌,所以想問下B哥意見。

我有睇過 T牌 及S牌 的review & comparison, 知道係好o野,S牌比T牌重量差不多重一倍,但防震起動得快D。成 ...
bigdr 發表於 2015-3-6 11:24

你用N 記 定 C 記機架? 不如到位少少買定焦大炮啦... 順便幫下我忙清下倉.. 

我有睇過 T牌 及S牌 的review & comparison, 知道係好o野,S牌比T牌重量差不多重一倍,但防震起動得快D。成 ...
bigdr 發表於 2015-3-6 11:24

T牌我把弄過,輕好多,又膠好多,S牌D finishing,有大牌子咁好,個HOOD我覺得仲好過枝856﹗
用起來,S牌有一個唔好處,就係佢三塊大物鏡太重,個ZOOM會LOCK唔死,影高位時,個ZOOM自己移位,要用手托住﹗

你用N 記 定 C 記機架? 不如到位少少買定焦大炮啦... 順便幫下我忙清下倉..   ...
apo 發表於 2015-3-6 13:19

大王,係咪賣跳樓價先

大王,我用N。

但大王的定焦大炮,我當然有興趣,但諗到支支都價值連城,我就攪唔掂啦

唔係好貴架咋.. 不過 N 記我得 328VR 同 684VR , 仲有一支死馬 50-500.  C 記就可以賣 328IS, 另 584IS or 856IS 其中一支.

唔係好貴架咋.. 不過 N 記我得 328VR 同 684VR , 仲有一支死馬 50-500.  C 記就可以賣 328IS, 另 584IS or  ...
apo 發表於 2015-3-6 19:53

唔係“好”貴,咁即係貴啦

B 哥你支係Sport 版, 定係contemporary版?

係 Sport 版﹗contemporary 有得賣咩?