返回列表 發帖

[嚴肅討論] P900 2000MM 表現

本檀有大佬話要睇睇 P900 遠攝表現,
小民於是不敢怠慢,冒著暴雨警告,飛的去洪湖公園做報告
是次報告主要是用EFL 2000MM影荷花。
照片的名字就是用EFL來作的。
所有照片都是手持,JPEG,Resize,就直出,冇做處理

第二組也是有遠,中,闊的

第三組只有遠,闊

之後的就只有遠的了

5.。。。。。

6.。。。。

邊位大佬咁大膽,叫大王嘅大王出去為他試機!
真係800-2000mm都見得人,如果加少少後期,真係唔差!
https://hoonwai.myportfolio.com

邊位大佬咁大膽,叫大王嘅大王出去為他試機!
真係800-2000mm都見得人,如果加少少後期,真係唔差! ...
hooooon 發表於 2015-5-25 17:21

响D度,多口D,供出咩大佬,第二日,隨時連條喊魚都搵唔番,我邊敢多口

我想賣左 856 用 P900 算了...

回復 9# apo

質素相差好像遠啊 !

回復  apo

質素相差好像遠啊 !
cam 發表於 2015-5-25 23:32

我冇力托呀...用機仔玩下算,,
不如你接左我支鏡同埋部 1DX 啦.....

回復 10# cam

大王可能只想由C牌856轉N牌856啫
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

回復  cam

大王可能只想由C牌856轉N牌856啫
cosmos 發表於 2015-5-26 11:07

玩咩? 轉黎做乜? N 記會好過 C 記?

回復  apo

質素相差好像遠啊 !

其實唔會爭好遠,你以前睇856 ge 相,係有後期處理架﹗
今日等我番屋企,制張處理過的版本,你就知道相差唔大。
我估,P900 係局部放大,會輸蝕D。

回復  apo

質素相差好像遠啊 !

後期處理過的EFL 800 和 2000mm 的照片
除咗Noise 多D ,同有D綑邊外,其實都好好