返回列表 發帖

[胡言亂語] A7RII + 856

用死馬 mc11 adapter, 將 a7rii 同 856 加埋一齊,只要手動大約對焦,再自動對焦,真係快夾準,好過雞能7DII 加856
各位睇下下面D圖就知啦,
第一張係冇CROP,由原相DOWNSIZE 去 1200 WIDE,直出,睇下原圖係點,
跟住係隻雀,1:1 的時候直出,可以睇到D個SYSTEM,有幾POWERFUL
no process DSC06190.jpg
1 in 1 DSC06190.jpg

評分人數

咁你買 D850 黎做乜?
apo 發表於 2018-2-22 11:52

咁,我仲有Nikon鏡嘛
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

唔知SONY幾時會再出長鏡? 例如856之類....
mike_leung 發表於 2018-2-22 11:40

好快會出枝428
其他就唔知要等幾耐啦

Me 2
cosmos 發表於 2018-2-19 19:11

咁你買 D850 黎做乜?

唔知SONY幾時會再出長鏡? 例如856之類....
好想睇星呀....

我而家都用SONY機多過NIKON機....
mike_leung 發表於 2018-2-16 21:19

Me 2
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

我而家都用SONY機多過NIKON機....
好想睇星呀....

暫時來講,我覺得Sony在detail上贏了Canon,如果Canon無吸引人的新機出,真係唔值得再買Canon野。
https://hoonwai.myportfolio.com

回復  passerby-b

成日話Sony唔好用,但又入新相機既
puppymic 發表於 2018-2-13 23:15

DD 咪叫 口是心非,口蜜腹劍 囉

回復 1# passerby-b

成日話Sony唔好用,但又入新相機既
http://blog.yahoo.com/puppymic

An optimized image.
Fork-tailed Sunbird DSC06190.jpg

oh! 原來ASTROHOME都自動宿細左張1:1圖﹗