返回列表 發帖

大件事呀!!! 豬姐朋友被射殺呀!!

闖村屋民居巨型野豬傍晚被射殺]

(星島)9月18日 星期四 20:37
闖入元朗牛潭尾民居村屋,咬傷年老男戶主左手腕的一點三米長,重二百公斤巨型野豬,傍晚終被野豬狩獵隊射殺死亡。牛潭尾村受傷事主與五十四兒子在村屋內,突然被巨型野豬闖入,年老父子兵一度取起斧頭及木棍力抗巨型野豬,傷者在兒子掩護下逃出屋外,將巨型野豬反鎖在內。

評分人數

• Gem: 很有內涵讚賞 + 2 分

呢兩父子可能想引豬入屋,作非份之想,
反被野豬所咬,活該,活該。:g3 :g3

回覆 1# 的帖子

:u_01 .... 又失去一個朋友...
G...e...m

原帖由 tang 於 2008-9-19 01:36 發表
反被野豬所咬,活該,活該。:g3 :g3

"非份之想"...? :u_21
G...e...m

幾時輪到豬姐闖進人地屋企呀?

原帖由 tang 於 2008-9-19 01:36 發表

好奇怪,隻豬點會無啦啦入屋:u_17 :u_17

原帖由 passerby-b 於 2008-9-19 09:03 發表

好奇怪,隻豬點會無啦啦入屋:u_17 :u_17

可能開頭好聲好氣乞求食物, 但見到屋主俾塊豬扒佢食, 隻豬一怒之下闖屋報復:g18
個人生態資訊網站:http://butterfly.hk

原帖由 schindler 於 2008-9-19 09:05 發表

可能開頭好聲好氣乞求食物, 但見到屋主俾塊豬扒佢食, 隻豬一怒之下闖屋報復:g18

咁就自己都變埋豬扒,好可憐:u_01
豬姐小心啦,唔好隨便發脾氣呀,如果唔係,收場分分鐘好似隻野豬咁架

某村屋內驚現豬踪
~~~....~~~~....~~~~~

原帖由 bug 於 2008-9-19 11:50 發表
某村屋內驚現豬踪

好驚呀, 聽日又要去呢間屋添
我帶定獵槍去對付佢!:g19
個人生態資訊網站:http://butterfly.hk

原帖由 bug 於 2008-9-19 11:50 發表
某村屋內驚現豬踪

:u_13 :u_13 :u_13 衰不笑~~ :wtt7 :wtt7 :wtt7
G...e...m

隻豬樣同 d 字都寫得好靚喎??? 邊個既手跡黎架?

回覆 4# 的帖子

引隻豬入屋,劏牠,做豬扒。

原帖由 apo 於 2008-9-19 15:40 發表
隻豬樣同 d 字都寫得好靚喎??? 邊個既手跡黎架?

係喎~ 好有藝術家風範! :g17 :g17
G...e...m

原帖由 tang 於 2008-9-19 17:39 發表
引隻豬入屋,劏牠,做豬扒。

間村屋Mr. Tang以前都有份夾....「豬扒盟主」今時今日都仲生歐歐,都算好彩囉:u_14 :u_14
~~~....~~~~....~~~~~