返回列表 發帖
一直懶神秘咁,原來去咗西遊,做豬八戒:g13 :g13
咁...唔通你取咗部經俾我做手信?:u_14

~~~....~~~~....~~~~~

原帖由 passerby-b 於 2008-10-4 15:54 發表

豬姐你真係奸到出汁
我寫個post嗰時,你仲未發佈有個lone嗰bor
e家補番就打我一身:u_13 :u_13

:u_17 無 d 咁0既事~~ 打就企定啦~ :wtt12
G...e...m

原帖由 bug 於 2008-10-4 16:00 發表
一直懶神秘咁,原來去咗西遊,做豬八戒:g13 :g13
咁...唔通你取咗部經俾我做手信?:u_14

:bad_smile 有取經俾你, 果本叫"神經", 你攞返屋企慢慢發啦~~ :u_07 :u_07
G...e...m

突然聽到"book" 一聲, 以為有人放屁, 但聞唔到臭味, 只聞到朱古力味 0下....原來 d 密封零食上到高地變晒吹氣玩具, 盒朱古力漲到爆左,好得意~~ :g13
西藏 2008 124.jpg

G...e...m

原帖由 Gem 於 2008-10-4 16:17 發表

:u_17 無 d 咁0既事~~ 打就企定啦~ :wtt12

豬姐,我一D都唔夠你奸,要打,要斬,要刹,要剝皮,都係任你"魚肉"啦
好人就係俾奸人"蝦"啦:u_13 :u_13

列車一路上高原, 沿途經過格爾木, 昆倫山, 玉珠峄, 可可西里, 沱沱河, 唐古拉, 那曲, 納木錯等等~
所有風景都令人歎為觀止...有雪山, 草原, 河流, 高原濕地,湖泊等等~ :hs8
車窗外望:
西大灘雪山
西藏 2008 063.jpg
工程人員雪地工作
沱沱河

評分人數

• cam: 精采內容讚賞 + 2 分
    • terryfai: 印象深刻,很喜歡沱沱河那一張。 ...讚賞 + 2 分
    • puppymic: 構圖美觀讚賞 + 2 分
    • apo: 很有意境讚賞 + 2 分
G...e...m

條膠喉突兩條咀出泥...莫非.....直插猪鼻 ?:amazing.
http://edwinstudio.blog.sohu.com/

原帖由 Mei~~! 於 2008-10-4 17:21 發表
條膠喉突兩條咀出泥...莫非.....直插猪鼻 ?:amazing.

係呀~ 不過對於豬鼻黎講, 實在細左 d,:u_01  用佢黎救豬命就死緊, 最少都要用消防喉咁上下 size 先 fit 個豬鼻窿~:pig2
G...e...m

回覆 21# 的帖子

好多雲呀!!! 不過襯起上黎都幾靚...

Looks like quite cloudy and not too suitable for star gazers in these maintain areas, and the high altitude could be dangerous to some people, a school kid I met years ago lost her life in the plane when landing in Tibet, a tragic sample to unawaring city folks to watch about.

回覆 25# 的帖子

坐車途中其實天氣有晴,雪, 多雲...天氣同風景一樣變幻莫測~ :u_16 到達西藏時頭兩日陰天, 之後就大晴天, 極多星呢~ :u_02
我食左藥同做足預備先出發, 但到西藏或高海拔地區時, 都有少少頭痛, 行快少少同上梯級都會氣喘...:u_14 :u_14 有個團友有高山反應, 氣喘同肺積水, 好彩住左3 日醫院好左少少, 但返到香港都要即刻入醫院留醫. :u_16 高山反應真係唔講得笑...:u_21
G...e...m

dangerous!!!
http://osastrolog.blogspot.com

原帖由 Gem 於 2008-10-5 00:31 發表
有個團友有高山反應, 氣喘同肺積水, 好彩住左3 日醫院好左少少,

西藏d醫院有冇壓力倉架,冇我都係唔多敢去lu

原帖由 passerby-b 於 2008-10-5 10:46 發表

西藏d醫院有冇壓力倉架,冇我都係唔多敢去lu

:u_17 我唔知有無呀...我只知個團友住醫院就有點滴同氧氣呢兩樣基本套餐~
唔怕啦, B 哥~ 西藏好值得去架, 就算有咩冬瓜豆腐, 十八年後咪又係一條好漢咯~ :u_15
G...e...m

列車上除左睇到美麗0既風景外, 仲有好多高原上生活0既動物, 有牦牛, 藏野驢同藏羚羊~ :u_18  可惜離開好遠,同我無能力影得好:u_16

超微形牦牛
藏野驢
西藏 2008 094.jpg
藏羚羊
西藏 2008 086.jpg

評分人數

G...e...m