返回列表 發帖

期待的天氣

希望這樣的天氣快些降臨在祖國和香港, 讓我們能歡欣地渡過這個春節

Copy of DSC_0721.jpg (243.4 KB)

Copy of DSC_0721.jpg

請問阿 lunatic, 你是何方人士? 成日都 post 咁靚既相既! 你係唔係成日都去唔同地方架? 介紹下自己啦!

原帖由 lunatic 於 2008-2-1 13:58 發表
希望這樣的天氣快些降臨在祖國和香港, 讓我們能歡欣地渡過這個春節

喺邊到影架, 好靚啊! :big_smile

原帖由 daniel 於 2008-2-1 14:07 發表

Daniel 又出公仔表達???

他是個天文攝影大C,姓鮑..................:icon_rolleyes

原帖由 lunatic 於 2008-2-1 13:58 發表

好靚....好天氣加海灘, 一個渡假0既好地方...:hw7
G...e...m

原帖由 daniel 於 2008-2-1 18:13 發表
他是個天文攝影大C,姓鮑..................:icon_rolleyes

傳說中的鮑大俠?? 有支易壹易果位? 失敬了! :pig3 :pig3

原帖由 apo 於 2008-2-1 18:22 發表

傳說中的鮑大俠?? 有支易壹易果位? 失敬了! :pig3 :pig3

現在先知

對不起, 我見識小, 唔係你地年代既人, 能否話我知多d有關大師既野呀?

阿 lunatic, 多多指教! 我專長係"打人"既, 有關人物表情補足, 拍攝角度, 光暗等等, 唔好客氣, 可以嚴厲批評指正, 讓我可以學到東西, 日後更將"打人"技術發揚光大...

在此先多謝各位大師既教導!!! :big_smile

睇相就估倒喇, 香港能有此水準, 得幾多個丫...
http://osastrolog.blogspot.com

真係失禮晒...:g2
G...e...m

多謝Betty欣賞我拍的旅行照片, 那張相是在新西蘭影的, 現多貼幾張當地的風景相
不錯, 我是非常喜歡週圍旅行, 特別是各國的國家/郊野公園,山區
天文攝影大C就不敢當, 不過真係好喜歡月球行星攝影, 而家都是跟你們學緊數碼深空攝影
不過最高興就是近年來香港出現了不少天文攝影, 特別是深空攝影的能人, 只要天氣好轉, 必能泡製多D高水準的天文相

Copy of DSC_0426.jpg (184.25 KB)

Copy of DSC_0426.jpg

Copy of DSC_0627.jpg (136.5 KB)

Copy of DSC_0627.jpg

:g17 :g17 :g17 :g17 :g17 估唔到鮑兄除左影月球行星勁之外,影風景相都咁掂!!噴水果張直情係沙龍相啦!!:g17 :g17 :g17 :g17 :g17

:g12 :g17 :g17 :g17