返回列表 發帖

白面人白面秘方?

今天在報紙上看到,有位教授研究認為食蟑螂可以美白淡班:g4 :pig4 還可以治病:g4

我都講過啦, 估唔到係有根據,:shame  怪唔之得佢屋企一隻小強都無啦~!:pig4
G...e...m

你地唔好嚇我呀! 係唔係真架, 依到真係好多人亂講野.

可能這裏是其中一個消息來源(在google找的)
http://www.yn.xinhuanet.com/ynnews/zt/2002/swhg/sw02.htm
「另外,利用从蟑螂中提取的表皮生长因子生产的化妆品“东方不老霜”也已投放市场。」

還找到個forum說韓國有人搗碎蟑螂敷面美容...超驚嚇,唔貼出來了:g3 :g3

這裏都有說蟑螂敷面:g3 不過好像不見了圖片,冇咁驚嚇:embarrassed
http://www.ttv.com.tw/096/03/0960322/09603224676004L.htm

好嘔心呀!! :pig4 :pig4 就算佢塊面幾白幾滑都唔敢錫落去呀!:g12 我要教埋屋企隻蕃薯都唔好試!:g12..

回復 6# 的帖子

:shame 你隻狗狗都可能有食...唔係又點會好似白面人咁白雪雪? :pig4
G...e...m

回復 3# 的帖子

無亂講呀~ 無亂講呀~~:pig7 :pig7
G...e...m

你地係吾係"吃不到的葡萄是酸的":pig10 ,我白面人的白面係天生麗質,得天獨厚的,呵呵呵~~:pig2
加上我除左最怕無化粧的呀Gem之外,另一樣最怕的就是蟑螂!!! 我又點會用D咁嘔心的"材料"舖在我美麗的臉孔上呢?! 想起一隻隻有刺的蟑螂腳舖在塊面度......好可怕啊!! 比呀Gem個樣更可怕!!:pig8 :pig8 :pig8

原帖由 Betty 於 2007-12-20 10:34 發表
你地唔好嚇我呀! 係唔係真架, 依到真係好多人亂講野.

Betty姐,我呢D叫天生麗質,係佢地吾抵得先亂講野,我好大方架,我明白佢地嫉妒的心情,呵呵呵~~

原帖由 bug 於 2007-12-20 11:22 發表
可能這裏是其中一個消息來源(在google找的)
http://www.yn.xinhuanet.com/ynnews/zt/2002/swhg/sw02.htm
「另外,利用从蟑螂中提取的表皮生长因子生产的化妆品“东方不老霜”也已投放市场。」

還找到個forum說韓國有 ...

Bug少,嘜咁大整估呀...:pig3 :pig3 :pig3

嫉妒 嫉妒:icon_fire 嫉妒:anger 嫉妒:g9        :g14

回復 9# 的帖子

又話埋我? 想呀~? :beyond_endurance
G...e...m

回復 10# 的帖子

白面人起度自我催眠~~~ :i_have_no_idea
G...e...m

原帖由 Gem 於 2007-12-20 21:53 發表
又話埋我? 想死呀~? :beyond_endurance

一于:beyond_endurance :beyond_endurance :beyond_endurance :beyond_endurance :beyond_endurance