返回列表 發帖

今年個個掛住去睇日蝕, 有冇同好發起去睇夏日銀河呀???

上海睇日蝕頂多得五成機會... 同埋個行程冇乜機會睇到星.
十月阿鄧 sir 果個 party 又睇唔到燦爛既銀河中心..
等緊人吹雞...

May be it should be you to set and lead a tour this time.

去水口啦,天氣好,都很不錯的
實影到u_23

搞東龍島 或者 蒲台 都唔差

原帖由 apo 於 2009-6-26 00:32 發表
上海睇日蝕頂多得五成機會... 同埋個行程冇乜機會睇到星.
十月阿鄧 sir 果個 party 又睇唔到燦爛既銀河中心..
等緊人吹雞...

得五成機會...
我都係去上海喎 ! :u_14

不如你又整個團帶隊去影星啦 !

原帖由 cam 於 2009-6-27 13:38 發表

得五成機會...
我都係去上海喎 ! :u_14

不如你又整個團帶隊去影星啦 !

所以大家要有心理準備..
舊年新疆睇日蝕起碼有七八成機會, 結果都有人要揹獲...
如果有得影埋星就唔會內赤花費左咁大筆金錢同埋帶咁重既器材...

仲要污染勁, 好天都唔會咁精采:hit1
http://osastrolog.blogspot.com

大王没有參加任何的日蝕團嗎

原帖由 panda 於 2009-6-27 11:04 發表
去水口啦,天氣好,都很不錯的
實影到u_23

x2:g17
守候等好天:pig5

原帖由 apo 於 2009-6-27 13:54 發表

所以大家要有心理準備..
舊年新疆睇日蝕起碼有七八成機會, 結果都有人要揹獲...
如果有得影埋星就唔會內赤花費左咁大筆金錢同埋帶咁重既器材...

所以我最後都只有選擇參加旅行社
昨天收到通知,話人數由20人變左30幾人:u_16
仲特別通知有整團有一支天文望遠鏡供觀測
每人一副太陽眼鏡:u_14

原帖由 panda 於 2009-6-27 22:10 發表

每人借一副太陽眼鏡
:u_14

好高危:pig1

原帖由 panda 於 2009-6-27 22:10 發表

每人借一副太陽眼鏡:u_14

你跟邊個團?

中旅的,因為放假的日子很晚才知道
撞正各旅行社打住日全食的旗號組團
1669(唔包其它費用)
包埋大概2千五左右

原帖由 panda 於 2009-6-27 23:05 發表
中旅的,因為放假的日子很晚才知道
撞正各旅行社打住日全食的旗號組團
1669(唔包其它費用)
包埋大概2千五左右

點解出面 d 團平咁多既??? 一半價錢都唔使.....

原帖由 apo 於 2009-6-27 23:12 發表

點解出面 d 團平咁多既??? 一半價錢都唔使.....

因為佢係旅遊團羅
日全食只不過係順便食埋咁解:u_03
有的睇就當甜品,沒就如常按平時路線進行
這也是比自由行優勝的地方:u_22