返回列表 發帖
原帖由 apo 於 2010-4-27 14:46 發表
衰在依家買到既 G 鏡去 EOS body 轉接環得老外先有(要兩千幾 HKD), 大陸仲未有得賣, 仲諗緊等下先定買定個 adapter 俾 Canon 機用.

佢地個接環可唔可以校到光圈呢?咁既價錢,都應該得啦!如果真係得,兩千幾都要比啦!

回覆 16# 的帖子

有得校光圈.
http://www.16-9.net/nikon_g/

原帖由 apo 於 2010-4-27 15:22 發表
有得校光圈.
http://www.16-9.net/nikon_g/

嘩!正喎!買左佢可以用到好多靚NIkon鏡係Canon機上面!

APO搞番個團購都好喎!:g15

原帖由 fatpang 於 2010-4-27 16:49 發表

嘩!正喎!買左佢可以用到好多靚NIkon鏡係Canon機上面!

APO搞番個團購都好喎!:g15

老外件野搶錢價.....大陸果邊好似話打算開發...到時頂多三幾百港銀就買到.
大陸現在已有 G 鏡去 M3/4 adapter, 一樣有得 "撥" 光圈.

原帖由 apo 於 2010-4-27 16:55 發表

老外件野搶錢價.....大陸果邊好似話打算開發...到時頂多三幾百港銀就買到.
大陸現在已有 G 鏡去 M3/4 adapter, 一樣有得 "撥" 光圈.

哦!咁就要等下囉!:g11

原帖由 fatpang 於 2010-4-27 17:00 發表

哦!咁就要等下囉!:g11

不過遙遙無期等..... 所以....
我講一套做一套, 剛剛落左 order 了~ 盛惠 HKD 2,0xx 大元.

原帖由 apo 於 2010-4-27 17:07 發表

不過遙遙無期等..... 所以....
我講一套做一套, 剛剛落左 order 了~ 盛惠 HKD 2,0xx 大元.

190 +4.95英磅應該唔止厘個價喎!

原帖由 fatpang 於 2010-4-27 17:39 發表

190 +4.95英磅應該唔止厘個價喎!

有 AF confirm 既未有貨, 加上我冇需要所以買左 160 英磅既.

如果佢可以control到光圈,咪唔使買Nikon機?