返回列表 發帖

台灣清境觀星注意事項

請各位參加10/23台灣清境觀星的同好注意以下事項:
1. 檢查護照有效日期 (最小有效期6個月)
2. 簽入台證須知: 可預先在網上申辦,取得電子收件編號,連同有效護照及身份證於10/23出發日上午,
     到機塲一號客運大樓離境大堂K段中華旅行社櫃位辦理,需時十餘分鐘
3. 如須旅遊保險,請預早購買
4. 台幣可在台中機塲兌換
5. 請準時於10/23 上午八時正到達機塲一號客運大樓離境大堂華信航空櫃位集體辦理登機手續
6. 山上氣温較地面低十餘度,請多帶禦寒衣物,(打火機不能随身攜帶上機或寄倉)
如有任何問題,請及早告知。

:u_22 收到~ u_23 u_24 就黎又可以同隻雪橇玩~~
G...e...m

Dear participants,

Any pre-trip briefing meeting among us ?

Raymond Tse

豬姐,你都去呀!
好野!就黎又可以同豬姐一整玩~~u_23 u_23 u_24 u_24

原帖由 Raymond_TSE 於 2009-10-13 12:26 發表
Dear participants,

Any pre-trip briefing meeting among us ?

Raymond Tse

唔使 briefing 啦...當入 camp site 玩下咁咪算咯....

回覆 4# 的帖子

V 姐都去u_23 u_23 u_23

Mr.Big 都去,yeah!yeah!u_24 u_24 u_23 u_23
你咁高興系因我老公都去:u_03

原帖由 vivian 於 2009-10-13 19:46 發表
豬姐,你都去呀!
好野!就黎又可以同豬姐一整玩~~u_23 u_23 u_24 u_24

:pig2 係呀~ 臨時攞到幾日假跟到大隊, 可以去旅行, 跟你地學野, 又可以探0下好好人0既李大哥,一次過滿足三個願望~~ u_24 u_23 u_24 u_23

G...e...m

請問大王, 嗰度D供電是否穩定, 因為試過係屋企用火牛拖台mount, 可能D電唔穩定, 台mount會間歇restart.

原帖由 apo 於 2009-10-13 19:51 發表

唔使 briefing 啦...當入 camp site 玩下咁咪算咯....

:wtt12 唔係上大王屋企開茶會, 每人拎支鏡走當茶會禮物咩?:u_18
G...e...m

好喎,去大王屋企開茶會,去拎茶會禮物u_23 u_23

回覆 10# & 11# 的帖子

咁都比你地想到
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

原帖由 vivian 於 2009-10-13 22:35 發表
請問大王, 嗰度D供電是否穩定, 因為試過係屋企用火牛拖台mount, 可能D電唔穩定, 台mount會間歇restart.

我點答你好呢.....
我今次都係第一次去.....

原帖由 apo 於 2009-10-14 08:38 發表

我點答你好呢.....
我今次都係第一次去.....

或者咁講, 水電唔俾上飛機, 而家D go-to mount, 用電芯又唔實際, 你有咩提議呢? 有冇D唔多受電壓不穩影響嘅火牛?

原帖由 vivian 於 2009-10-15 21:08 發表

或者咁講, 水電唔俾上飛機, 而家D go-to mount, 用電芯又唔實際, 你有咩提議呢? 有冇D唔多受電壓不穩影響嘅火牛?

我用 12V 鋰電, 可以跟身.
雖然我問過老闆佢可以拖電出屋外, 不過...你最好唔好當一定夠分配俾晒全部人都可以接到火牛.....否則.... 另外想搵個好 d 既地方影你都去唔到...