返回列表 發帖

冇錢洗, 已賣左 1D2, 唔爭在賣埋佢..

回覆 1# 的帖子

每日嘅行蹤
(1) 平日下午用饍時間沙田火車站或大學站或科學園
(2) 平日晚上七時後大埔站或附近
(3) 星期六日午後大埔至旺角或深水埗區

:g12 :g12 :g12 :g12
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

原帖由 cosmos 於 2009-12-6 20:06 發表
每日嘅行蹤
(1) 平日下午用饍時間沙田火車站或大學站或科學園
(2) 平日晚上七時後大埔站或附近
(3) 星期六日午後大埔至旺角或深水埗區

:g12 :g12 :g12 :g12 ...

平日都唔係咁行, 祗係可以咁樣就買家...

越黎越不滿 Canon..人地 D300/D700 兩系可以共用一個電池手柄, 仲要好配合.. 機身功能基本相同..
Canon 新機我搵唔到..

原帖由 apo 於 2009-12-6 20:09 發表

平日都唔係咁行, 祗係可以咁樣就買家...

一個好賣家!:u_14
但你賣的嘢唔啱我用, 否則我一定同你買。

我今日爭 d 忍唔住買部 D300s, 出面賣價仲平 Canon 7D 一千蚊, 好彩最後都 "控制" 到自己..
但..如果賣左部 D2X 就好難講了...

原帖由 apo 於 2009-12-6 20:12 發表
越黎越不滿 Canon..人地 D300/D700 兩系可以共用一個電池手柄, 仲要好配合.. 機身功能基本相同..
Canon 新機我搵唔到..

Nikon都唔好得幾多,D3s全部要訂貨,D700又加到HK$18xxx,啲sales哥哥仲話聖誕節前無新貨返 :bad_egg

原帖由 cosmos 於 2009-12-6 20:27 發表

Nikon都唔好得幾多,D3s全部要訂貨,D700又加到HK$18xxx,啲sales哥哥仲話聖誕節前無新貨返 :bad_egg

可能 D700s 預備出貨呢...
聖誕新年 + 農曆新年都係買相機旺季, 相機店舖老闆仲唔夾埋唔出咁多貨托價賺多 d 咩!

我想放D300s,大王有冇興趣?

原帖由 mike_leung 於 2009-12-6 20:34 發表
我想放D300s,大王有冇興趣?

你等我出左部機先啦...有人壓我四百文, 俾我等多一日半日先啦...
你賣左 D300s 用 D3s 影雀呀??

回覆 8# 的帖子

咁多內地自由行,高價貨駛乜怕無人買,入門級就無自由行留意:beaten

唔係,我打算賣D300s,入返部二手D90.....去影雀,會帶兩部body去,天陰陰,D3s,好天夠光就或者d雀企到好遠就D90....我覺得唔計機能同連拍速度,單計畫質上D90完全唔輸比D300s! 打飛雀一定會用D3s....企定定就D90啦...

你唔係有部一手D90咩 ?

原帖由 mike_leung 於 2009-12-6 20:49 發表
唔係,我打算賣D300s,入返部二手D90.....去影雀,會帶兩部body去,天陰陰,D3s,好天夠光就或者d雀企到好遠就D90....我覺得唔計機能同連拍速度,單計畫質上D90完全唔輸比D300s! 打飛雀一定會用D3s....企定定就D90啦... ...

雀鳥一走就無, 影雀都好似開鎗, 要快而準!
D3s咪夠晒囉!:u_11

原帖由 hooooon 於 2009-12-6 20:57 發表

雀鳥一走就無, 影雀都好似開鎗, 要快而準!
D3s咪夠晒囉!:u_11

咁又係, 人地 D3s 仲有埋 x1.2 crop, x1.5 crop....靈活好多!