返回列表 發帖
下個星期六或日?~ :wtt12
G...e...m

下個星期啦!今個星期去講道理。:misdoubt
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

傳教去

原帖由 Gem 於 2008-3-11 07:22 發表
下個星期六或日?~ :wtt12

下個星期復活節, 好多人有其他 function 唔 joint 得, 人多, 酒家 full, 貴......時間越耐越多變數, 係去就今個星期, 一係就將來至算...

今個星期我都要去camp...但「講道理」都和元朗好近,唔知有冇可能星期日出camp順便去埋? (會比較累,帶重器材的同好又會好麻煩)
~~~....~~~~....~~~~~

原帖由 carolchau 於 11-3-2008 01:00 發表
我都想去呀:u_13 ,但得星期日先得......:u_10

我都係……:u_01

有冇可能倒轉個行程,今個星期日下午出camp去食海鮮餐(其實有幾多人會去camp?),有時間和仲有力的同好再去影雀睇日落? 好過唔知要等到幾時先攪得成:just_out

原帖由 bug 於 11-3-2008 11:33 發表
今個星期我都要去camp...但「講道理」都和元朗好近,唔知有冇可能星期日出camp順便去埋? (會比較累,帶重器材的同好又會好麻煩)

係噃!今個禮拜要去Camp噃!:icon_eek

一於元朗等埋你地講完道理出黎一齊去啦!

出Camp還需要去。:i_have_no_idea

天文講座系列第二講 -《掩星觀測》
各位已報名的同好請準時出席,尚有少量名額,未報名請回覆此電郵

學術部
香港天文學會

香港天文學會天文講座系列第二講 -《掩星觀測 - 基礎知識、儀器介紹及應用》

掩星現象發生的原理和日月食相似,同樣是兩個天體所產生的掩蔽天文現象。掩星觀測為研究天體的特性質提供 難得直接觀測機會,更有意思的是,不論初學或進階的業餘天文愛好者也有足夠能力進行。兩位本會資深講者將對掩星觀測、儀器及應用作長詳細介紹,並分享近年使用大型望遠鏡進行小行星掩星的實戰經驗及結果。

講 者: 余惠俊先生 (本會掩星組組長)
       潘德新先生 (本會資深會員)
日 期: 2008年3月16日 (星期日)
時 間: 下午2時30分至4時30分 (講座+討論)
地 點: 本會牛頭角辦事處
費 用: 會員HK$10 非會員: 20 (作學會辦事處日常運作開支)
人 數: 20人
語 言 :  粵語
報 名: 電郵 acad@hkas.org.hk 或 致電91017454(Eric Ng)
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

好啊~ 今個星期日我都去得~ :hs8 :g11
白面人都好似得啊~:wtt12
G...e...m

我都去camp,又可以去到apo攪既活動~!!
呀bug,fatpang and Canon,有關camp既座談會,要有野搵大家幫手......

咁一於唔理daniel啦:g14
一係daniel快快手扒兩啖飯入口再去講座:g3

直接飛的到牛頭角!:g14

原帖由 bug 於 2008-3-11 16:31 發表
咁一於唔理daniel啦:g14
一係daniel快快手扒兩啖飯入口再去講座:g3

一係擺低錢 sponser 我地, 一樣有意義!