返回列表 發帖
再詳細參詳了購買的方法,以現金付款(我想安全點),可能要加手續費,大慨1至3%

又我想以最快的方法寄運,運費的比例會高些:
肩墊要15人仔一個
豆袋要12人仔一個
炮衣要15人仔一個

因為選用的寄運公司不同,運費可能會有少許出入

16時(4點前)收不到反對,我就去馬

原帖由 passerby-b 於 2010-1-5 11:16 發表
再詳細參詳了購買的方法,以現金付款(我想安全點),可能要加手續費,大慨1至3%

又我想以最快的方法寄運,運費的比例會高些:
肩墊要15人仔一個
豆袋要12人仔一個
炮衣要15人仔一個

因為選用的寄運公司不同,運費可能會有少許 ...

我想要多一個豆袋, 方便渣車出去 "打野戰"
B 哥, Thank you.

肩墊 : 6個  : hooooo; fat pang; 大王; mandy; 水哥; b哥
豆袋 : 4個  : hooooo; fat pang; 水哥; 大王
炮衣 : 2個  : 神秘人,無名氏

回覆 18# 的帖子

點解 B 哥唔買定兩三件炮衣既???

or 故意唔 list 出黎....

回覆 19# 的帖子

我得枝大白咁大把,買咩炮衣呀:u_14

我都想買炮衣, 但而家件又未爛, 又唔想花無謂錢, 但價錢比較合理。

報告各位大大:pig9
我能幹的秘書(說溜了咀,係上大人才對),已經跟供應商取得聯絡,訂購18#帖子物品,
因為未有現貨,估計25號左右才可以付運,他再會跟上大人聯系。
神秘人與無名氏兩位大大請注意,#3的炮衣材料已無供應,會做#5的
報告完『筆』,有新消息會立即向各位報導:pig9

原帖由 passerby-b 於 2010-1-5 21:16 發表
報告各位大大:pig9
我能幹的秘書(說溜了咀,係上大人才對),已經跟供應商取得聯絡,訂購18#帖子物品,
因為未有現貨,估計25號左右才可以付運,他再會跟上大人聯系。
神秘人與無名氏兩位大大請注意,#3的炮衣材料已無供應,會做#5的
...

有做得野既秘書真係方便...

B哥在大前方為人民服務, 下次來塱原影雀, 我請你任飲任食.....豆槳和豆花。
快D走多幾次塱原, 一兩年後, 就好似水牛田, 一去不覆返, 好彩我曾去過兩三次水牛田。:u_01

原帖由 hooooon 於 2010-1-5 21:47 發表
B哥在大前方為人民服務, 下次來塱原影雀, 我請你任飲任食.....豆槳和豆花。
快D走多幾次塱原, 一兩年後, 就好似水牛田, 一去不覆返, 好彩我曾去過兩三次水牛田。:u_01 ...

你有冇寫信去反對癹展呀?盡下力啦:u_11

原帖由 passerby-b 於 2010-1-5 21:52 發表

你有冇寫信去反對癹展呀?盡下力啦:u_11

未, 我想用這方法: http://www.hkwildlife.net/redirect.php?tid=53129&goto=newpost
以相片令人珍惜這處快樂的地。

回覆 22# 的帖子

唔該B哥&B嫂
http://blog.yahoo.com/puppymic

Thanks B Brother's couple

我已帶了兩次學生到塱原走了一轉, 他們都發覺那裏有很多雀鳥及植物, 是值得珍惜的, 況且有學生提出現時樓宇的供求並非失衡, 為甚麼政府硬要把這塊樂土變做住宅區, 另一方面, 有學生認為太過原始, 做住宅可能環境衛生會好一點, 但他都仍想在這裏欣賞鳥兒及植物, 我請他們當大使, 在學校內發起簽名運動, 反對塱原發展計劃, 希望盡一點綿力

回覆 26# 的帖子

原來D相加完logo,仲要加D個人意見同姓名,再自己send email 去planning dept先會有用,唔淨止post出黎架

我send完email先知 ......
http://blog.yahoo.com/puppymic