返回列表 發帖
先此聲明, 我屋企好細, 亦唔夠櫈俾大家坐, 到時大家要諗定坐地下定疊住黎坐了!!

原帖由 puppymic 於 2010-1-13 23:12 發表
你屋企個地下都好乾淨呀,坐地下OK喎 :icon_wink

咁都話乾淨.....

原帖由 puppymic 於 2010-1-14 00:01 發表
咁唔該叫蕃著係我地黎果日幫手拖下地先

用佢黎拖地好過用地拖....

禽晚再加長左條 VGA cable, 試過影像尚可接受, 公公及其他同好可以唔使帶 cable 了.

原帖由 schindler 於 2010-1-14 09:08 發表

太好喇, 咁駛唔駛準備音源線黎播雀仔電影?

3.5mm 針插 to 蓮花紅白插 sound only 線我唔知有冇, 有埋 video  既就一定有. 你最好帶埋.

原帖由 schindler 於 2010-1-14 09:16 發表

我都要找找:u_17

冇咪由部電腦喇叭仔出聲算咯....

原帖由 passerby-b 於 2010-1-14 09:21 發表
定實咗時間地點未架,我星期六未知開ot開到幾點,係咪直上大王王宮就啦

好似講左冇功課交不獲接待架喎....你麻雀仔都影兩隻至好過黎....

原帖由 mike_leung 於 2010-1-14 11:08 發表
或者save定d以前影既舊相落張CF卡入面,就算當日食白果,都叫做有貨交....

你記住教埋佢地 edit 埋個 EXIF 佢喎~ 如果唔係到時驗證 fail 要佢俾晒錢請大家食野!!

原帖由 billy 於 2010-1-14 14:40 發表

我果日早上去和同事影, 希望有收獲啦, 你地早上去那裡影呢?

如果你冇收收獲就可以去睇戲行街街, 唔使過來了......

原帖由 SKII 於 2010-1-14 20:52 發表
查實我想 1) 觀星 2) 同蕃著玩, 可能當日不影相, 咁.... 即係點呀 ....

咁鎖你上天台唔好走落黎.....上面有蕃薯食得既野....

原帖由 puppymic 於 2010-1-14 21:51 發表
其實星期六朝早有幾多人去影雀呢?不如近近地去影呀銅生果度,呢排果度都好多野影下,大約8:00am左右集合,唔使約,自己去到電聯,好唔好?

下午就可以係林村附近行下,有無其他提議? ...

讚成, 士多仔可以補給下茶水...
朝早可以梅樹坑 or 米埔.

原帖由 SKII 於 2010-1-14 21:38 發表

太感動了. 咁我去嘆雀喇 _2

或者咁, 我可以比定大王星期六 d 功課, 個 exif 我可以馬上攪攪佢. 個日子鍾意係幾時都得啦.

都好..就由你示範如何更改 EXIF 呃街坊啦...

原帖由 SKII 於 2010-1-14 23:03 發表

咁認真既. 我都要揾揾隻 s/w 放左響邊.

呃食梗係要有付出....

原帖由 daniel 於 2010-1-14 23:09 發表
未走有銅M/F ,北灰,水鮈,翠仔,絨額、赤紅山椒M/F、大山雀,叉尾太陽,有新來的虎班,灰背、烏灰、紫嘯、六鳩M/F,還有........:g8 :u_03

銀耳相思, 黃腰柳鶯, 長尾縫葉鳥, 白頭鵯, 紅耳鵯....還有大量師兄師姐....

原帖由 daniel 於 2010-1-14 23:22 發表
銀耳相思星期日有,昨、今日都不見:u_21

見到影唔到......長鏡冇用....

評分人數

• daniel: 印象深刻讚賞 + 2 分