返回列表 發帖

攝影新架生...

今日先到手...希望可以好好咁用佢啦...

今日用支300mm影既..iso400 f5.6

Woooooo.... D3... 果然係 "多米糧" !!:g15 :g15

梁 sir 轉左會? :misdoubt
G...e...m

原帖由 Gem 於 2007-12-28 22:36 發表
梁 sir 轉左會? :misdoubt

轉左好耐架喇喎..... 成年啦! 你唔知架?

:shame 我又點會知呢..?
G...e...m

都轉左差不多有一年....

幾時有時大家聚下,吹下水...以前我地成日都出黎吹水架?

出年東坪州見喇~
G...e...m

嘩~~~~~ 有機會的話一定要看看

原帖由 billy 於 2007-12-29 13:30 發表
嘩~~~~~ 有機會的話一定要看看

千衹唔好呀!避得就避啦,因為部野好毒架!!!:g3 :g3 :g3

原帖由 fatpang 於 2007-12-29 23:31 發表

千衹唔好呀!避得就避啦,因為部野好毒架! ! !

我都係咁話, 千其唔好俾我摸, 我驚掂下都有事..

比你掂都冇用啦...而家周圍都缺貨呀...有錢都唔一定買到呀!
今日試機鏡相....

[quote]原帖由 mike_leung 於 2007-12-30 01:12 發表
比你掂都冇用啦...而家周圍都缺貨呀...有錢都唔一定買到呀!
今日試機鏡相....

用 crop mode 定 FF 呀? 用 FF mode 日間影雀會唔會冇乜著數呢.. 呢 d 敗家野都係唔岩我地玩....:g7

用FX mode影架....

Just took some photos by D3 with ISO1600 to ISO25600. I think even if extreme high ISO, D3 still performs very well in term of details retain.
ISO1600

ISO3200

ISO6400

ISO12800

ISO25600

一張做得麻麻地既動畫....即使用到iso25600,部分文字仍清楚見到....不過,details隨著iso提高,而開始變得粗糙..不過,情度不算嚴重。

講真, 唔理佢可以用到幾高 iso, 我都會有咁低用咁低, 直到會手震前為止.. :icon_lol :icon_lol