返回列表 發帖
上面 同 下面 兩個recorder , 請問邊隻好d 呢??:g16

原帖由 kai 於 2010-3-1 20:56 發表
上面 同 下面 兩個recorder , 請問邊隻好d 呢??:g16

一個係錄音機, 一個係集音咪, 兩樣野黎架喎....

原帖由 apo 於 2010-3-1 20:58 發表

一個係錄音機, 一個係集音咪, 兩樣野黎架喎....

咁最終邊個收既音會好d,一或係將個recorder 夾埋落個收音咪到,如果.....如果呂唔係/係..... 你個recorder 都唔駛買咁專業......

回覆 18# 的帖子

個  recorder 有兩個內置咪, 可以接兩個外置咪, 可以四個聲軌一齊錄音. 你想離遠聽蟲叫鳥鳴先要加個集音咪...
呢舊野唔係好專業架咋...買一塊天文用 2 " filter 已經買到佢..

原帖由 kai 於 2010-3-1 21:02 發表

咁最終邊個收既音會好d,一或係將個recorder 夾埋落個收音咪到,如果.....如果呂唔係/係..... 你個recorder 都唔駛買咁專業......

呢架野好勁架, 可以插XLR咪, 插SD咭, 四聲道錄音, 兩秒預錄, 24 BIT, 96KHz, PCM格式WAV檔案
最近仲出左個SOFTWARE, 將你四聲道轉 DTS 5.1....

都係唔好睇咁多.... 中毒...:u_12 :u_12 :u_12 :u_12

個人生態資訊網站:http://butterfly.hk

回覆 20# 的帖子

兩千零文...你又唔係俾唔起...
我叫緊朋友起多個網專放生態資料...video 同現場收音唔少得...到時你交多  d  功課啦...
我就收錄下床邊 d  娃娃叫聲...

原帖由 apo 於 2010-3-1 23:04 發表
兩千零文...你又唔係俾唔起...
我叫緊朋友起多個網專放生態資料...video 同現場收音唔少得...到時你交多  d  功課啦...
我就收錄下床邊 d  娃娃叫聲...

要儲錢買好多野呀....錄音...我去親都影相, 錄親都有快門聲 :u_14
個人生態資訊網站:http://butterfly.hk

我之前試過, 好野來...不過就自己唔識玩....
zoom出的必屬佳品

高清video,加埋超高清講播,真係超正...
另:多謝 APO &  schindler 資料