返回列表 發帖
原帖由 puppymic 於 2010-3-4 21:52 發表
咁好心機既?跟邊本書既編排架

不過我鐘意係呢度貼相就係因為唔使分類喎

用黎做記錄分類, 又比較易 search 番 d 相.

原帖由 puppymic 於 2010-3-4 21:57 發表
同意。係我比較懶啫,去鳥會擺都要分類既

我試左, upload 相之前唔使揀位置, upload 完佢會問你擺去邊, 跟住有 scroll down menu 俾你揀類別.

回覆 15# 的帖子

你冇 account 梗係 upload 唔到啦... 如果公開 upload 我驚俾人放晒咸照....

原帖由 passerby-b 於 2010-3-5 11:31 發表
唔係在香港影,不過香港有ge雀可唔可以post呀

我問過 admin 喇...佢話 album 有既類別等於香港常見, 就算唔係起香港影都可以 upload 既...

原帖由 passerby-b 於 2010-3-5 11:47 發表
仲有個問題想問吓admin架_2
我哋俾ge相片資料,例如拍攝日期、地點咁,係唔係一般人睇唔到架 只可以自己友要來參考

Admin 唔知得唔得閒答你...我黎回答啦..
張 mid size 相上面有 "i" icon, click 左咪睇到咯...

回覆 26# 的帖子

人地做靚模俾人離遠影都有錢收, B 哥你 d 雀企咁近俾你影, 你有冇俾番報酬佢地呢??
下次記住買幾條魚俾佢地嘆下呀!!

回覆 29# 的帖子

收左服務就要俾貼士, 唔算過份, 應該既.....

原帖由 funoooo 於 2010-3-5 16:35 發表
Oh! My goodness! That is so great!
How's about astronomy object? Do you consider to make the same arrangement?:u_18 :u_18 :u_18

Next target... for 香港可見天體照片 gallery...

原帖由 passerby-b 於 2010-3-5 21:58 發表

DD野,我覺得要自律啦
就算一個國家,法律話剁人係犯法GE,但係個國家人人都去剁人,咁即係點呢?
又好似我係深圳影完隻翠鳥,話係在香港影GE,都好難証明我講大話!

其實我都覺得,路過有人放蟲,順便影幾張,又唔係好大問題

咁 ...

正話問過管理員, 佢話冇時間理埋呢 d 野喎, 話明車天車地...攪到咁認真唔講得笑咁...
佢話有時間會攪埋個 gallery 收集下天文照片好過...

好似已經多左條 link 喇喎.....

原帖由 DTS-ES 於 2010-3-8 00:01 發表

開放用戶註冊

問過 admin 先生, 所有免費相簿用戶祗可以 upload 相片至指定公開項目類, 如果想開設自已個人相簿就要貢獻下, 例如每年請下車天車地用戶食下午茶...

原帖由 puppymic 於 2010-3-8 09:58 發表
我比較懶,我自己已經有一個相簿啦,唔想再整多個 ......

呢個相簿唔係整黎自己用, 係想收集鳥類樣本俾初入門或冇買到鳥書既人仕參考, 內容可以盡量加入鳥類特徵.

不過如果你唔得閒就由其他同好幫忙好了....但我地未必有本事及時間心機可以搵齊全港有記錄既 500 種雀鳥, 盡量記錄算了...

原帖由 puppymic 於 2010-3-9 23:58 發表
請問圖片最合適既szie係幾大?

版權聲明:所有我上載於hkbirds gallery內的照片版權由本人所擁有,未經授權,不得複製、轉載或作其他用途 :u_22

好似 1600x 都得架喎...唔好大過幾百 k 咯..
你驚拎左你 d 相去出書頂鳥會果本呀....

原帖由 puppymic 於 2010-3-10 00:02 發表
我見你個 photo gallery 都無呢d聲明,咪自己寫囉

我驚人地網站拎晒你D相黎用嘛

你再睇下岩唔岩使....要唔要有埋你個名??