返回列表 發帖

傻佬千里外搵星...

今次帶兩左兩部機, 兩支鏡加把剪刀就起行, 好輕鬆..
今次行動為傻人大出擊.... 唔計香港往廣州一程...買張高鐵往武漢車票, 跟住等開車, 跟住望住個天, 跟住...祗要邊個站附近有好天就即落車嚮田邊影....結果..
結果...... 意料之內.... 架車行左過千公里直到終點站....係冇一處有好天....

跟住武漢食餐飯, 訓一晚, 跟住返歸自由地方...

評分人數

• hooooon: 自由人勁過自由行讚賞 + 2 分
    • cam: 佩服佩服 !讚賞 + 2 分
    • anyone: 羡慕死人讚賞 + 2 分
    • cosmos: 恨死隔離讚賞 + 2 分
    • daniel: 令人感動讚賞 + 2 分
    • calvinchung:讚賞 + 2 分
    • Gem: 型喎!架車~讚賞 + 2 分
    • puppymic: 恨死隔離讚賞 + 2 分

回覆 1# 的帖子

夠晒和諧,起錨啦

回覆 1# 的帖子

乜你唔係睇左天氣報告至去既咩 :u_07 我都想搭武漢高鐵 ...
http://blog.yahoo.com/puppymic

原帖由 puppymic 於 2010-6-16 00:22 發表
乜你唔係睇左天氣報告至去既咩 :u_07 我都想搭武漢高鐵 ...

反正天氣都冇得點測得準..咪搏下咯...

和諧號正....keep 住 340 km 行車, 仲舒服過搭飛機..

回覆 1# 的帖子

:g3 兩日一夜武漢遊?仲有玩乜?
大王命中注定白果隨身~ :i_have_no_idea
G...e...m

原帖由 Gem 於 2010-6-16 00:33 發表
:g3 兩日一夜武漢遊?仲有玩乜?
大王命中注定白果隨身~ :i_have_no_idea

下次再搭遠 d... 轉車去北京.....
班次咁頻密, 半個鐘左右一班車, 等車時間仲短過我出深水步呀....

回覆 1# 的帖子

剪刀??:hw2 :hw2
G...e...m

大王副黑超好型wor, 邊度有得賣?:g14

原帖由 simonii 於 2010-6-16 00:42 發表
大王副黑超好型wor, 邊度有得賣?:g14

搭高鐵送既...

原帖由 Gem 於 2010-6-16 00:37 發表
剪刀??:hw2 :hw2

自己找答案.
http://astrotrac.com/Products.as ... gories&p=tt320x

大王自由自在,話去邊就去邊,佩服

原帖由 passerby-b 於 2010-6-16 01:03 發表
大王自由自在,話去邊就去邊,佩服

咪同你去米埔差唔多...

計過數, 買少一樣配件都可以去好多次呢類快閃 trip. 第日如果有香港高鐵仲更方便...放左工上清遠 or 長沙影完星, 第二朝番落黎食午飯.

回覆 12# 的帖子

我都想快閃去下武漢,唔知去上海有冇車轉,搵次要去睇下,學大王咁見識下

原帖由 passerby-b 於 2010-6-16 01:15 發表
我都想快閃去下武漢,唔知去上海有冇車轉,搵次要去睇下,學大王咁見識下

去到武漢站可以轉車去上海... 如果深圳可以快 d 有高鐵直上武漢會方便好多! 有左深圳站香港就可有可無...

快閃.....快閃.........快閃:g17
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。