返回列表 發帖

夏日消暑攝影團

橫掂都俾人叫左做龍友, 不如索性做足佢....

http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=4191

B 哥, 影佢地一定涼快過入米埔影架.....
就算 "近距離" 影 "大頭" 都唔會俾人話干擾 "自然生態"......

唔洗用大炮, 夠經濟 :g17

原帖由 calvinchung 於 2010-7-14 20:19 發表
唔洗用大炮, 夠經濟 :g17

用微距鏡最適合.....

用105vr 最好, 影影下影到血壓高, 手都震埋都唔洗驚 :g15

原帖由 calvinchung 於 2010-7-14 20:24 發表
用105vr 最好, 影影下影到血壓高, 手都震埋都唔洗驚 :g15

我都鍾意影大頭相架...不過 post 出黎會唔會俾人話距離太近呢??

旅程主題包括:
- 美女車輪
- 水花輕濺
- 抱抱花田
- 碧波盪漾
:g15 :g15 :g15 :g15

原帖由 apo 於 2010-7-14 20:16 發表
B 哥, 影佢地一定涼快過入米埔影架.....

大王,唔好搞我啦!d類雀熱力四射,借埋我隔離屋枝856保持距離,都俾佢哋d輻射射到溶啦:u_19
d類嘢,留番俾大王用微距影啦:u_17

原帖由 passerby-b 於 2010-7-14 20:32 發表

大王,唔好搞我啦!d類雀熱力四射,借埋我隔離屋枝856保持距離,都俾佢哋d輻射射到溶啦:u_19
d類嘢,留番俾大王用微距影啦:u_17

咁你去影灰喜鵲啦......
我即刻去報名.....

回覆 9# 的帖子

記得帶微距鏡頭同止血劑呀

好彩影厭人像又無錢請靚模:g13

原帖由 passerby-b 於 2010-7-14 20:43 發表
記得帶微距鏡頭同止血劑呀

請問如果影到 "流鼻血" 用咩野黎止血最好呀?

原帖由 apo 於 2010-7-14 20:21 發表

用微距鏡最適合.....

微距鏡嘅解像力太高啦,影人會好花時間PS
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

原帖由 apo 於 2010-7-15 00:48 發表

請問如果影到 "流鼻血" 用咩野黎止血最好呀?

阿媽敎落,用塊菜葉,塞住兩個鼻哥咯(最好用白菜呀 )

原帖由 cosmos 於 2010-7-15 01:41 發表

微距鏡嘅解像力太高啦,影人會好花時間PS

咁....除左用 DC 仔或鏡前近攝鏡片, 仲有咩野鏡頭可以 "近距離" 拍攝呀?