返回列表 發帖
hoooon,
sigma 有出500至800 ??
定係300至800呀 ??

我有個朋友在一間電器鋪做, 佢都話 Canon 已同佢地講過在4月中會出 7D ......

SIGMA出過以下幾種AF大炮..(可能有數漏)
1) 300 f2.8
2) 120-300 f2.8
3) 500 f4.5
4) 200-800 f5.6
5) 800 f5.6

原帖由 billy 於 2008-3-29 23:02 發表
我有個朋友在一間電器鋪做, 佢都話 Canon 已同佢地講過在4月中會出 7D ......

但係,canon一早宣佈既450D,到而家都未有貨喎....7D於4月中出,機會有幾大呢?

Canon野,而家真係無信心,就算有都要年多。

原帖由 passerby-b 於 2008-3-29 22:54 發表

canon唔係咁玩我呀

原帖由 cam 於 2008-3-29 19:34 發表
對於我來說, 328實在太重,    我唔可以帶佢去徒步, 但好多時, 係山頭野嶺特別多雀, :icon_razz  所以我都想買過支輕 D! :icon_cool

咁你不如俾佢重投原主人家懷抱吧...

原帖由 billy 於 2008-3-29 23:02 發表

我上年都聽過

300-800至對!
有800,合你追求長焦需要。

http://www.sigma-photo.co.jp/english/lens/telezoom/300_800_56.htm

原帖由 waterblowing 於 2008-3-29 23:00 發表
hoooon,
sigma 有出500至800 ??
定係300至800呀 ??

我問過價啦...$47500....cam2有得賣。

原帖由 hooooon 於 2008-3-29 23:07 發表
Canon野,而家真係無信心,就算有都要年多。

攪到我都想轉會,CANON已經唔係平過人,但QC真係

唔好轉會....nikon成日有炒賣,d鏡隨時貴1成都得......而且,你想買果件野,佢成日都冇貨,有時都好鬼激氣。

我都有諗過轉會,但會大出血,加上D3和500/4或600/4都無貨。
都係忍下Canon,睇多一年,可能有部大突破的機,可以同D3比一比。

原帖由 yoshi2k51 於 2008-3-29 23:15 發表

攪到我都想轉會,CANON已經唔係平過人,但QC真係

原帖由 hooooon 於 2008-3-29 23:25 發表
都係忍下Canon,睇多一年,可能有部大突破的機,可以同D3比一比。

真係希望在人間:u_14

咁都係不變應萬變....

如果4月出7d,真係嘔哂血:u_19 :u_19