返回列表 發帖
咁都好, 証明好多人識貨~!
不過會唔會入貨量唔多呢?

比多少少兩部機既代表大家睇...

紫邊王果然名不虛傳....
三部機,F100fd, F31fd, Canon 850IS,大背光下,紫邊既程度,冇辦法做到一樣曝光,所以,呢個test最多只係比大家參考下,冇乜科學上既價值。

就咁睇,似乎,f100fd既紫邊控制係最出色,其次係850is,最後係f31fd

F100fd

F31fd

Canon 850IS

F31fd既紫邊嚇死人....
Good test!:greeding

F31 雖然紫邊勁, 但樹葉影像最 detail, F100 好似用 PS replace 左 color 咁..一 d 紫邊都冇好奇怪, 咁大背光影出黎紫邊仲少過 ED, L 鏡..

原來我部 F50 最薄..

其實F100fd可能都有, 只係processor執走左都唔奇, 純粹靠估~~:pretty_smile

我post既呢幾張相都係原汁原味,冇process過。就算有,都係相機內部process。

原帖由 schindler 於 2008-3-31 16:40 發表
其實F100fd可能都有, 只係processor執走左都唔奇, 純粹靠估~~:pretty_smile

Mike Sir唔好誤會, 我指既 PROCESSOR 係指機內既RP Processor III, 唔係人為呀~~

i see.....

好彩接了阿mike sir 部 31d...執到好野...
mike 幾時有好野:)

唔知架...遲d分分鐘連部D3都會放出去架...

原帖由 mike_leung 於 2008-3-31 21:11 發表

厘個就一定架啦!:big_smile :big_smile :big_smile

原帖由 mike_leung 於 2008-3-31 21:11 發表

Canon友唔啱用

不過,若果阿Leung Sir買部D3,我都接唔起

阿Leung sir的測試好有參考價值, 唔知車台長會唔會封Leung sir做特派測試員?

回復 29# 的帖子

咁樣台長唔多唔少要俾番D稿費梁SIR, 繼續買機做測試喇~~ :u_02
個人生態資訊網站:http://butterfly.hk