返回列表 發帖

今日見到有衰人攪呀鵰哥!

今日見到阿傻鵰企嚮度, 之前報章話佢走左又係流料..好幾個師兄離幾十米遠不動聲色守侯免得打草驚蛇令傻鵰搵唔到食..
就在此時有條友仔橫衝直撞, 越行越埋行到柱底影左一大餐, 初時都忍佢, 點知冇幾耐佢唔夠皮再執起支樹枝想掟嚇阿鵰等佢轉下位或者飛起俾佢影...
我忍唔住喝住佢先肯停手, 跟住縮下縮下咁退番後...如果唔喝佢我估佢會執石仔掟阿鵰.
註: 條友仔唔係熟口面既鳥攝師兄, 睇佢 d 傢餐大概認到...
就係呢 d 衰人攪到好多人以為影雀既都係為求目的, 不擇手段....

阿鵰哥同我一齊喝住個衰人唔好!!

衰人起初拎條樹枝仔掟阿鵰, 我估佢跟住就會拎石仔掟!!

衰人見到有人大聲喝佢, 見唔對路先笑笑口縮返後.

呢D真係要丙佢

認住呢條友見鑊插鑊:g9 :g9 :g9 :pig10 :pig10 :pig10 :hit4 :hit4 :hit4 :hit_9 :hit_9 :hit_9
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

呢條咁既六七,拎支低能鏡,都可以孭到一身爛袋,智力有問題!:pig10 :pig10 :pig10
個人生態資訊網站:http://butterfly.hk

:g9 係呀~ 佢拎起舊石作勢掟隻鵰!:pig10
G...e...m

上次起某地方見到有幾個男人拎腳架"new" 隻細灰蝶, 想隻蝶飛近佢地, 但隻蝶就嚇到飛向佢地反方向~ 就係呢 d 販類騷擾自然生態~:u_01
G...e...m

打x佢個冚家x啦:anger
大王好嘢u_24 u_23 有大王係度,儍鵰就安全啦:u_22

大王好嘢  u_24

其實唔係乜好野.. 任何稍有觀鳥認識既同好都會喝止佢...(不過唔明點解在場其他人仕唔出聲)
事實仲有好多人係唔知乜野叫做干擾生態做出呢種行為...好多人唔知即使阿鵰唔驚人, 但佢地咁嚮佢地盤行黎行去會趕走晒阿鵰等緊既獵物...   冬天對佢黎講已經難搵食, 食得既蛇鼠蛙都俾佢食得七七八八, 一係就去晒冬眠~ 佢又要專心打探附近岩佢食既生物, 又要鴿住 d 人行為, 再係咁落去真係會餓瓜佢架....

評分人數

原帖由 apo 於 2010-12-28 10:10 發表
其實唔係乜好野.. 任何稍有觀鳥認識既同好都會喝止佢...(不過唔明點解在場其他人仕唔出聲)
事實仲有好多人係唔知乜野叫做干擾生態做出呢種行為...好多人唔知即使阿鵰唔驚人, 但佢地咁嚮佢地盤行黎行去會趕走晒阿鵰等 ...

因為隨時會比人丙翻轉頭。

:g9 :g9 :g9 :g9

無良!

正一羚羊!!!
仲要係用力強,影衰晒...

原帖由 mike_leung 於 2010-12-28 18:51 發表
正一羚羊!!!
仲要係用力強,影衰晒...

因為"羚羊"唔"驚狼"嘛!!:g6