返回列表 發帖

陰那山記錄照幾張...

手腳慢, 主鏡 set 得黎都影唔切..
用腳架仔放落地下影幾張記錄照...
Canon 450D + Sigma 15mm @ F3.5 (為左防霧水, 夾硬加左原本用黎托住鏡頭蓋個延長筒當 hood 用, 所以有小小暗角)
ISO1600 40 seconds each

評分人數

我都未去過陰那山........如果有人七月組團,唔該預埋我.....

:g17

大王,相片都好掂喎;第四幅好似拍到一夥流星。
勤力用功才會有好收成

原帖由 mike_leung 於 2011-6-7 22:30 發表
我都未去過陰那山........如果有人七月組團,唔該預埋我.....

七月香港好多兵團上山(最少三十人), 你冇收到通知咩???

原帖由 anyone 於 2011-6-7 22:32 發表
:g17

大王,相片都好掂喎;第四幅好似拍到一夥流星。

係呀...睇住粒流星閃過..不過影出黎好幼....
再係咁落去....會索性就咁影..乜都唔使帶, 又慳錢~

評分人數

• daniel: 內容真實!讚賞 + 2 分

http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

原帖由 apo 於 2011-6-7 22:33 發表

七月香港好多兵團上山(最少三十人), 你冇收到通知咩???

我乜人都唔識,人事網絡又細,點會有人通知我呢?
車天車地冇人上去,我都冇本事上到去架啦....

原帖由 apo 於 2011-6-7 22:35 發表

係呀...睇住粒流星閃過..不過影出黎好幼....
再係咁落去....會索性就咁影..乜都唔使帶, 又慳錢~

我呢幾年已經係咁樣影星.....以輕便為主,冇諗住追求D乜大師級作品!

原帖由 mike_leung 於 2011-6-7 22:50 發表

你好似係會員黎架喎...
有香天會, 仲有星匯點..其他本地同好..可能有既內地同好..等等
http://forum.hkas.org.hk/viewthr ... &extra=page%3D1

原帖由 mike_leung 於 2011-6-7 22:50 發表

我唔敢咁張揚...費事俾人話次次食白果...
又要有功課交迫自己....