返回列表 發帖
好多人都系咁,我地就好有系統咁,由遠而近,又由高至低,再低企起身
影咗成粒鍾,佢地都好乖任影,因為我地都好守法,唔急追雀,無嚇佢

回復 30# 的帖子

我過佰張

兩年前我在大生圍有緣見到
在天陰又背光的情況下影到以下

原帖由 vivian 於 2008-4-14 00:21 發表
好多人都系咁,我地就好有系統咁,由遠而近,又由高至低,再低企起身
影咗成粒鍾,佢地都好乖任影,因為我地都好守法,唔急追雀,無嚇佢

就是好多人不明白一個好簡單的道理,就是要比隻雀安心,你才可以繼續影下去,否則牠會選擇飛走。
無理由,行到1米牠都不飛走。
我就用你的方法,在等,希望由牠行近,但有人.....:g20
唯有擇日重賽,再影過!

構圖一流:g17

唔緊要,你放工兜翻轉咪得囉

回復 34# 的帖子

幾時再去, 預埋我...

回復 30# 的帖子

燕鴴會唔會咁快走?

要影就快d....

出多張企定定先

原帖由 cam 於 2008-4-14 00:11 發表

下次你帶張小椅去, 坐係度, 等佢慢慢行埋黎.

Daniel 今日差 d 影左張証件相, 點知 ... 唉 ! 我聽到都想哭 ! :g10
在前面十二呎,按制冇電!:g10 :g10 :g10 :pig8 :pig8 :pig8得翻三張動動畫OUT F

_MG_1783 y.jpg (99.16 KB)

_MG_1783 y.jpg

_MG_1784 y.jpg (100.12 KB)

_MG_1784 y.jpg

_MG_1785 y.jpg (103.15 KB)

_MG_1785 y.jpg

http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

原帖由 cam 於 2008-4-14 00:20 發表
由影佢到佢飛走, 我地影左超過半個鐘, 唔知半個鐘, 大家影左幾多張 ! :icon_razz

超過100張
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

原帖由 daniel 於 2008-4-14 00:55 發表
在前面十二呎,按制冇電!:g10 :g10 :g10 :pig8 :pig8 :pig8得翻三張動動畫OUT F

我明白你感受,因為我昨天處境與你一樣,就係用副廠電出事,以為還有電,話無電就無電。
重要回車取電,但反去時,牠們還在!

身同感受, 我尋日大埔滘一落車先發現舊電得番半, 嚇餐死:g18
個人生態資訊網站:http://butterfly.hk