返回列表 發帖

老翻 Wimberley mount

今晚行過塋老闆度見到呢個大陸老翻野, 雖然唔係行 thrust bearing, 支點又唔係嚮中心, 底板行程太少, 但手工還算不錯, 價錢祗係正貨四份一同埋好輕, 最後買左個番黎方便托下支大白或者 456. 應該冇問題既..

apo-san,試用後,down聲係大白到好唔好用呀:icon_wink

大白或者 456都用佢,你真係年老衰弱。:pig8
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

回復 3# 的帖子

咁你e家俾唔俾人用先

原帖由 daniel 於 2008-4-18 22:19 發表
大白或者 456都用佢,你真係年老衰弱。:pig8

有佢起碼唔用過陣都可以有野托住支鏡, 我冇你咁本事托足一日..

d生唔洗托大白咁cheap ge:icon_wink

呢件野既機床加工絕對 okay, 祗係買個大陸 ball 頭咁既價錢邊度搵呀? 如果跟 mount 有埋個布袋就更好了!

原帖由 passerby-b 於 2008-4-18 22:20 發表
咁你e家俾唔俾人用先
其他人可以,佢可以托支584+1D M N同我行足個多兩小時都得,現在買個架來托大白,有冇攪錯呀!:pig8
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

用翻版,緊係用係d次嘢上面啦,唔通用係584到咩
我買得起584,又有力托起佢,洗乜用老翻呀

原帖由 passerby-b 於 2008-4-18 22:35 發表
用翻版,緊係用係d次嘢上面啦,唔通用係584到咩
我買得起584,又有力托起佢,洗乜用老翻呀

584 都接到, 岩岩影左張相 584 + 1D2, 不過就唔太穩定同有 "危險感", 不建議接咁大支鏡..

原帖由 apo 於 2008-4-18 22:43 發表

584 都接到, 岩岩影左張相 584 + 1D2, 不過就唔太穩定同有 "危險感", 不建議接咁大支鏡..

老翻即係老翻:u_01

328 ??? can it weight 328 ??

apo-san枝328係你到:u_14

原帖由 waterblowing 於 2008-4-18 22:49 發表
328 ??? can it weight 328 ??

328 應該夠晒用, 其實佢塊底板有鑼絲位仲可以往中心移位, 重心移入之後會更加穩定..

原帖由 apo 於 2008-4-18 22:43 發表

咁大個架都用唔到584,甚至乎684,真係失原意啦。
APO,有無比較過wimberley head II? 我覺得外國人做的東西真係質素高好多!