返回列表 發帖
gitzo 5號腳???????   又一天文數字價值既腳架...

原帖由 mike_leung 於 2008-4-19 19:53 發表
gitzo 5號腳???????   又一天文數字價值既腳架...

我買果陣未加價, 正話嚮照相館都有支二手野同我既一樣, 都幾新淨, 祗賣 HKD 4xxx, 唔包中柱.

二手都$4xxx......

原帖由 mike_leung 於 2008-4-19 20:33 發表

對你黎講都係小意思啦....一支好腳用成世, 買支好少少既都值得既!

原帖由 mike_leung 於 2008-4-19 20:33 發表

我重以為係4xx tim:u_16

原帖由 mike_leung 於 2008-4-19 19:53 發表

5號腳太重型了,3號夠晒用,我都用緊1325,無G-lock和6x。
G-lock真係好方便,我都想換支3530LVS!

3號同5號,重量爭幾多

原帖由 passerby-b 於 2008-4-19 21:43 發表
3號同5號,重量爭幾多

5號support去到55 lbs, 3號只係39.6 lbs,
呢度有個表:
http://www.naturescapes.net/store/home.php?cat=19

@$%^!##慢到冇心機等:pig10 下星期再睇啦:u_14

原帖由 passerby-b 於 2008-4-19 21:55 發表
@$%^!##慢到冇心機等:pig10 下星期再睇啦:u_14

5號重: 6.5 lbs
3號重: 4 lbs

負重39.5lb
自重4lb
咁ge spec真係冇得頂:g15
走去揾係有冇"賓佬"代用品,慳番幾仟:u_03

測試左一大輪, 我仲為個千秋 mount 改良加多一組牙, 用較細鏡頭(例如 300/f2.8)時可以將重心內移較中心位. 點知上星期買 684 時又搭左一個 Wimberley 頭變成多左一個(其實仲有一個 Manforotto 千秋), 不過呢個千秋比較輕巧~ 出面賣緊 HKD1500, 邊個有興趣可以 PM 我. (特別向阿 Cam 推荐).

回復 57# 的帖子

係唔係鴨記果個呀?? 定係原裝正版呀??

原帖由 waterblowing 於 2008-5-5 21:10 發表
係唔係鴨記果個呀?? 定係原裝正版呀??

老細, 都講左出面賣千五, 原裝賣五千幾呀!! 仲唔包塊鏡板, 要再加四至五百..

http://www.iphotohk.com/shop/v2/index.php?cPath=28_69

大王見諒....小弟未買過高級野ma......
不過想問下係唔係可以安裝係任何gitzo的腳架???
:u_17