返回列表 發帖

斑斑 2012

帶錯鏡又企錯位... 祗可以影到記錄照...

評分人數

長得濟
http://blog.yahoo.com/puppymic

長得濟
puppymic 發表於 2012-5-1 23:51

如果有部 D4 會好好多.... 飛, 快動作果 d 全部炒晒..... 又爆框...

一年一次會去見0下佢先~~
G...e...m

如果有部 D4 會好好多.... 飛, 快動作果 d 全部炒晒..... 又爆框...
apo 發表於 2012-5-1 23:58

買啦。呢啲錢你唔好慳呀
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

買啦。呢啲錢你唔好慳呀
cosmos 發表於 2012-5-2 22:59

冇錢 + 唔捨得買...
不過冇部咁上下高 iso 既機都幾難影到斑斑擔野飛入洞餵仔果一刻.... 我星期日影開到盡 iso 3200 都炒晒...

回復 6# apo

當用過高一級機,就返唔到轉頭。
陽光普照嘅環境,手機影相都好靚;你影嘅object肯企定定影,DC仔都無問題。
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

D300s @ ISO2000??
Good NR process! How to do it??

D300s @ ISO2000??
Good NR process! How to do it??
fatpang 發表於 2012-5-3 10:08

鬼叫窮冇錢買靚機用咩...... 局住頂硬上啦.... D300s iso3200 以下都唔算太差, 又有 detail 唔算太難攪..

回復 9# apo

我覺得D300s ISO640都已經好粗,想crop都冇得crop!見你ISO2000都好唔錯,又有detail,想請教下你用邊個software去搞?Thanks!

回復 10# fatpang

我來來去去都係用 Photoshop CS5 (順便做埋 Raw to Jpeg) + Topaz DeNoise + Pixinsign ACDNR, 當天文相咁執....

請問大王呢隻係唔係樹屋嗰隻